Hrvatska MINISTAR GRČIĆ O POSKUPLJENJIMA

‘Teret rasta cijena ne smije biti samo na građanima’

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU, Branko Grčić potvrdio je, uoči sjednice Glavnog odbora SDP-a, da je ‘do korekcije cijena energenata trebalo doći’, ali i dodao da se ‘cijeli teret rasta cijena ne smije prenositi samo na građane’

‘Paralelno s korekcijom cijena mora se događati i restrukturiranje javnih poduzeća, a to se podrazumijeva. Cijeli teret rasta cijena ne smije se prenijeti samo na građane, već i na poduzeća koja gospodare tim resursima’, poručio je ministar Branko Grčić.

Istaknuo je i da se ‘proces restrukturiranja mora intenzivirati’ te rekao da ‘očekuje od uprava, u ovom slučaju HEP-a, ali i drugih javnih poduzeća, da u taj proces što skorije uđu’. Na upit što znači termin ‘što skorije’, odgovorio je: ‘Odmah.’

Dan ranije, ministar Grčić je na Soundsetu izrazio uvjerenje su poskupljenja struje i plina ‘zadnja loša vijest’.

‘Očekivano je da su građani ogorčeni, na takvo nešto ne može ne biti reakcije. HEP dolazi u situaciju da se na račun građana pokušava organizirati. I o tome smo žustro razgovarali, HEP se mora unutar sebe restrukturirati, ne može doći do poskupljenja struje, a da se to rasipa neracionalno u samome HEP-u’, poručio je ministar Branko Grčić.

Zasmetalo ga je i obrazloženje da je do poskupljenja došlo zbog usklađivanja s cijenama u Europi, upozorivši da ‘struja poskupljuje na teret građana, čije plaće nisu usklađene s europskima’.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još