IZBORI U VLADAJUĆOJ STRANCI

Milanović jedini kandidat za predsjednika SDP-a

28.04.2012 u 12:21

Bionic
Reading

Zoran Milanović jedini je kandidat za novog predsjednika SDP-a, koji će biti biran na izborima 12. svibnja, dok će se na stranačkoj konvenciji, najavljenoj za 2. lipnja, birati četvero potpredsjednika te ukupno 17 članova predsjedništva stranke

Glavni odbor SDP-a odlučio je u subotu, po riječima čelnog čovjeka tog tijela Josipa Leke, promijeniti dijelove stranačkog statuta po kojem će predsjedništvo imati 18 članova, uključujući predsjednika, te će biti povećan broj potpredsjednika na četiri.

‘Potvrđene su liste kandidata, pa je kandidat za predsjednika stranke jedan, a to je Zoran Milanović, dok se za 17 mjesta u predsjedništvu prijavilo 34-ero kandidata’, potvrdio je Leko, rekavši da se i sâm kandidirao za člana stranačkog predsjedništva.

Nije mogao reći tko je od kandidata prikupio najviše potpisa, no ustvrdio je da su neki od njih ‘i po nekoliko puta premašili potrebnu kvotu od 400 potpisa za člana predsjedništva’, zaključivši da to neće biti presudno na stranačkim izborima 2. lipnja.