Hrvatska MINISTAR GRČIĆ

'Građani su očekivano ogorčeni zbog poskupljenja'

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Branko Grčić rekao je kako je očekivano da su građani ogorčeni drastičnim poskupljenjem struje i plina te da na takvo nešto ne može ne biti reakcije

'Mi smo sada gospodarski na nuli i nadam se da je ovo zadnja loša vijest', istaknuo je Grčić danas u intervjuu tjedna na nacionalnoj radijskoj grupi Soundset u kojem je komentirao drastično poskupljenje struje i plina, a posebno se okomio na Hrvatsku elektroprivredu (HEP), priopćila je ta radijska grupa.

'Očekivano je da su građani ogorčeni, na takvo nešto ne može ne biti reakcije. HEP dolazi u situaciju da se na račun građana pokušava organizirati. I o tome smo žustro razgovarali, HEP se mora unutar sebe restrukturirati, ne može doći do poskupljenja struje, a da se to rasipa neracionalno u samome HEP-u', kazao je.

Za razliku od prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića, Grčića posebno smeta činjenica što cijena struje skače radi usklađivanja s cijenama u Europi.

190585,190457,175809,190533'Jer struja kod nas poskupljuje na teret građana, čije plaće nisu usklađene s europskima', rekao je Grčić dodavši da vlada stoga puno očekuje i od novopečenog šefa HEP-a i Čačićevog stranačkog kolege Zlatka Koračevića.

Istaknuo je da od predsjednika Uprave HEP-a očekuje restrukturiranje i uvođenje reda, racionalizaciju, pretvaranje HEP-a u, ne samo firmu koja vodi računa o svakoj kuni, nego i u društveno odgovornu firmu.

Govoreći o korištenju EU fondova, Grčić je kazao da njegovu ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU kronično nedostaje potreban kvalificirani kadar kako bi se iz EU fondova uspjelo izvući što više novca. Stoga je najavio i nova zaposlenja u javnoj upravi.

'Imamo trenutno oko 350 ljudi, a prema mjerilima koja smo usvojili u procesu pregovaranja trebali bismo imati bar 550. Moramo primiti barem 200 novih visokoobrazovanih ljudi spremnih učiti i raditi dulje od osam sati dnevno. Nadam se da će nam pomoći i ideje kolege Mrsića s mladim vježbenicima, a dio ćemo prerasporediti iz drugih ministarstava', rekao je Grčić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još