Hrvatska ŠIMONOVIĆ DIJAGNOSTICIRAO

Blokada i Haag akutni, a pravosuđe kronični problem

  • Autor: Hina
  • 28.4.2009 15:05:00
  • 28.4.2009 14:03:29

Ministar pravosuđa Ivan Šimonović izjavio je danas da su slovenska blokada pregovora i suradnja s Haaškim sudom 'akutni', a stanje u pravosuđu 'kronični problem' pristupnih pregovora s Europskom unijom

'Što se tiče akutnih problema, ja sam optimist i mislim da se ide naprijed s deblokadom pregovora sa Slovenijom, a što se tiče odnosa s Haaškim sudom, mogu vam reći da će ovih dana biti podneseno opsežno izvješće o suradnji raspravnome vijeću, koje je to od Hrvatske tražilo, i tužiteljstvu', rekao je Šimonović.

'Na oba akutna problema mislim da ćemo imati dobra rješenja i dobre odgovore', rekao je Šimonović. S obzirom na 'kronični problem' pravosuđa, ministar smatra kako ohrabruje to što je Europska komisija ocijenila da je Hrvatska zrela za početak pregovora.

'Dakle, kad se riješe akutni problemi, možemo se posvetiti kroničnom. Već znamo što je terapija, a očekujemo da će tijekom pregovora biti postavljeni kriteriji praćenja koliko ćemo onog što je već sada pozitivno ocijenjeno moći primjeniti u praksi. Očekujem da će to biti kriteriji za zatvaranje poglavlja pravosuđe', rekao je ministar pravosuđa Ivan Šimonović.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još