HIROVITI HDZ-OVAC

Jandroković podržava Karamarka za predsjednika HDZ-a!

26.04.2012 u 14:30

Bionic
Reading

Dojučerašnji šef zagrebačkog HDZ-a i član Predsjedništva stranke Gordan Jandroković u unutarstranačkoj utrci za novog šefa stranke podržat će Tomislava Karamarka. Potvrdio je to danas novinarima u Saboru, no na njegovu odluku s odobravanjem nije gledala aktualna šefica stranke Jadranka Kosor

'Smatram da je Tomislav Karamarko najkvalitetnije rješenje za HDZ. Čovjek je s velikim političkim iskustvom i ima jasne političke i svjetonazorske stavove i kao osoba mi se dopao. Mislim da u ovom trenutku može zajamčiti stabilnost HDZ-a u idućem razdoblju', tim je riječima bivši šef diplomacije Gordan Jandroković potvrdio da će podržati Karamarka za novog šefa HDZ-a.

Ovakva odluka dolazi kao iznenađenje, s obzirom da se posljednjih mjeseci špekuliralo da će se Jandroković prikloniti ili Darku Milinoviću ili Domagoju Miloševiću.

Primijetila je to i aktualna šefica stranke Jadranka Kosor, iz čijih se riječi da zaključiti da na Jandrokovićevo priklanjanje Karamarku ne gleda s odobravanjem.

'Zanimljivo će biti vidjeti sve njegove točke kojima se kretao kroz unutarstranačke izbore. Mijenjao je mišljenja, ali o tome će sami presuditi članovi HDZ-a i naši izaslanici. Svatko od nas izlazi pred izaslanike sa svojom biografijom, ali i sa svojom političkom stabilnošću, i svatko će moći potvrditi ili ne potvrditi da je u svakom trenutku branio ista stajališta. Kad spominjete Jandrokovića, spomenula bih njegov intervju u Globusu krajem listopada prošle godine, u kojem je jasno rekao da će poduprijeti mene i da ja to zaslužujem. Poslije je bilo i nekih drugih kandidata. Gospodinu Jandrokoviću želim svu sreću', prokomentirala je Kosor

No iako ga je prozvala za česte promjene mišljenja, Jandroković nije htio odgovoriti aktualnoj šefici stranke Kosor. 'Ja sam bio prvi iz Predsjedništva HDZ-a koji je rekao da je za promjene. Ne znam zašto to gospođa Kosor govori. Neću uzvratiti na isti način zato što smatram da trebamo držati određenu razinu u kampanji. Ljudi se ovdje natječu programima i osobnostima i svatko si ima pravo izabrati onoga za koga smatra da je najbolji', kazao je Jandroković


Osim Jandrokovića, Karamarku podršku namjerava dati i jedan od donedavnih bliskih suradnika Jadranke Kosor, Davor Stier

Kosor je, odgovarajući na upit novinara, ponovila što je rekla i u intervjuu tportalu - da je upravo zahvaljujući njenoj odluci Stier bio na drugom mjestu u 7. izbornoj jedinici na prošlim parlamentarnim izborima te da je shodno tome i izabran za zastupnika u Saboru.

'Danas je u Hrvatskom saboru na mjestu koje zaslužuju mnogi, deseci tisuća članova HDZ-a, a nisu to ostvarili', rekla je Kosor

Potporu Stiera i Jandrokovića Karamarku prokomentirao je i Darko Milinović, kojeg je Jandroković navodno donedavno podupirao.

'Svatko ima svog favorita i legalno je podržavati jednog od kandidata', rekao je Milinović, no nije htio otkriti je li mu netko od dvojca prije obećao potporu.