DVA MILIJUNA EURA OD ARENE ZA HDZ

'Pogledajte tko je trgovao dionicama Ingre pa će vam sve biti jasno'

25.04.2012 u 15:04

Bionic
Reading

'Pogledajte tko ima i tko je imao dionice Ingre, pa će vam biti sve jasno oko Arene i dva milijuna eura koja su se spominjala na sudu', kazao je gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj konferenciji za medije

Iako su tema presice bili akti gradonačelnika uoči sutrašnje sjednice Gradske skupštine, Bandić je do Arene stigao nakon novinarske provokacije prema kojoj gradnjom fontana kod NSB-a sebi diže spomenik u centru grada.

'Ne treba meni spomenik, imam ih dovoljno. Nisam deficitaran s njima', žestoko je uzvratio Bandić da bi ga potom novinari upitali kako danas gleda na svoj spomenik Arenu s obzirom na iskaz Mladena Barišića na suđenju Ivi Sanaderu u aferi Fimi medija.

Fešta u Maksimiru

Tradicionalna prvomajska fešta u Maksimiru održat će se i ove godine od11 do 17 sati. 'Fešta će biti 15 posto jeftinija nego lani. Recept,kuhinja i posluga je ista – Bandić i njegov tim s grahom koji je boljisvake godine. Besplatno će nastupati Boris Novković, Boris Babarović isestre Husar', kazao je Bandić.

Barišić je, podsjetimo, kazao da mu je u siječnju 2009. godine uoči SP-a u rukometu prišao Zoran Gobac rekao da je realizirana stvar u vezi s dogovorom za gradnju Arene i da je riješeno dva milijuna eura za HDZ.

'Grad i država gradili su Arenu pola-pola. Neka svatko radi svoj posao, pa će sve biti jasno', kazao je Bandić.

Upitan nakon presice da dodatno pojasni i kaže na koga je mislio kada je spominjao dionice, prvi čovjek Grada šeretski se nasmijao i kazao da 'on dionice Ingre nije imao ni tada ni danas te da njima nije trgovao, ali da neki koji se spominju jesu'.

Na najavu iz Skupštine da će mu amandmanima rušiti gradnju fontana i rekonstrukciju Cvjetnog trga, gradonačelnik navodi da je Skupština u prosincu izglasala proračun, a s njim i programe po kojima se mora raditi.

'Ja neke stvari mogu prolongirati za mjesec ili dva, ali do kraja godine mi moramo početi raditi jer smo potpisali ugovor s izvođačem radova', naglasio je Bandić.

S obzirom na to da su skupštinski odbori odbili produžiti isplatu naknade za umanjenu vrijednost nekretnina stanovnicima Jakuševca do 2015. godine, a i Ministarstvo zaštite okoliša odbilo je povećati istu za 50 posto, novinare je zanimalo kako on gleda na to.

'To što ti ljudi trpe zadnjih 40 godina nije normalno. Da se samo mene pita, ja bih im naknadu dao, ali protiv Zakona se ne može. Morat ćemo s Ministarstvom naći modus vivendi oko toga', zaključio je Bandić.