Hrvatska SAVJETNIK BIVŠEG PREDSJEDNIKA

'Ovo su podmetanja onih koji bi da Mesić zašuti'

  • Autor: V. P. P.
  • 24.4.2012 12:53:49
  • 24.4.2012 12:10:38

'Ovo su podmetanja onih kojima smeta aktivnost bivšeg predsjednika', rekao je za tportal u ime Stjepana Mesića, Tomislav Jakić, njegov savjetnik komentirajući anonimnu prijavu USKOK-u zbog stanova koje je Mesić kupio

'Očito je da je riječ o podmetanju kada se anonimna prijava predstavi javnosti kao istraga', kaže Jakić. Smatra kako je riječ i istoj stvari kao i kod nedavnog slučaja Patria, kada su navodno istražitelji na Pantovčaku tražili knjigu dolaska ne bili ušli u trag mitu za finske oklopnjake.

'Matrica je potpuno jednaka kao za slučaj Patrije', kazao je Jakić. Na pitanje tko to podmeće Mesiću, odgovara: 'Svi oni kojima smeta aktivnost bivšeg predsjednika na onim linijama na kojima je bio aktivan.' Istaknuo je i kako mu podmeću svi oni koji bi da Mesić zašuti.

Spomenuo je posljednji broj tjednika Forum u kojem je Mesić sam napisao tekst pod nazivom 'Kome smetam'. Osim što ponovno opravdava funkciju i dužnosti institucije bivšeg predsjednika, pozivajući se, kaže bez lažne skromnosti, na svoje golemo iskustvo, Mesić kaže kako se 'njegovu aktivnost počelo doživljavati kao konkurenciju aktualnim obnašateljima najviših funkcija u državi'. Jeli ponovno riječ o konfliktu s aktualnim predsjednikom koji svako malo eskalira, Mesić ne precizira. Spominje i kako smeta i onima koji su protiv istraga korupcije, ali i toka novca početkom 90-ih.

'Ova anonimna prijava je osveta za taj tekst u Forumu', tvrdi Jakić i dodaje kako sve o stanovima u podsljemenskoj zoni piše u kupoprodajnom ugovoru i Mesićevoj imovinskoj kartici. Stan u Ilici kojim je trebao pokriti troškove kupnje novih stanova, Mesić još nije prodao jer uvjeti na tržištu nekretninama nisu povoljni. 'Ova priča o stanovima je ne na staklenim nogama nego da uopće nema noge.'
189650,186347,185164,174532
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još