NAKON UBOJSTVA

Zastrašujući homofobni ispad bjelovarskog policajca

23.04.2012 u 14:35

Bionic
Reading

Nakon što je Bjelovar ovog vikenda potreslo stravično ubojstvo u kojem je 25-godišnjak ubio svojeg 47-godišnjeg ljubavnika, oglasile su se i udruge Iskorak i Kontra. Tim udrugama, kako stoji u njihovom priopćenju, upitno je postupanje policije u tom slučaju, pogotovo kada se uzmu izjave jednog bjelovarskog policajca na Facebooku

Podsjetivši na to što su mediji napisali o ubojstvu, u Iskoraku i Kontri kažu da su im na adrese stigla upozorenja na komentare koje je na Facebooku pisao policijski službenik iz Bjelovara, koji je očito radio na prijavama u slučaju gej para.

'Naime, na profilu na Facebooku koji je otvoren za javnost, osoba pod imenom Kruno Karas, za koju stoji u profilu da je završila Policijsku akademiju, napisala je: 'Hehe nije mi ih uopće žao, pederčine i smradovi su obodva, sad će napokon više bit mir od njih dvojice.' Nadalje, na pitanje druge osobe: 'Šta, bili problematični inače ??', odgovorio je: 'Ma jok, budale... Malo malo pa su nas za gluposti zvali, ono kad se sjetiš kud ideš najradije bi 3 para rukavica na ruke stavio.. Neka, bas mi je drago, da se bar jos par njih u gradu hoće posmicat i Bjelovar bi bio kao bajka.' Iz navedenih napisa može se zaključiti da se zaista radi o policijskom službeniku iz Bjelovara', stoji u priopćenju koje su Iskorak i Kontra poslali javnosti.

U udrugama podsjećaju da je državnim službenicima dužnost štititi građane bez obzira na njihovu spolnu orijentaciju.

'Budući da je policijski službenik koji je koristio govor mržnje na internetu ujedno službenik koji je radio na slučajevima para iz Bjelovara, postavlja se pitanje je li taj policijski službenik postupao u skladu sa zakonom u prethodnim slučajevima vezanim za taj par te obojici partnera ili jednom od njih pružio adekvatnu zaštitu.

Zbog svega navedenog, podnijet ćemo zahtjev Ministarstvu unutarnjih poslova radi provjere zakonitosti rada povodom svih prijava gore navedenih osoba te ćemo zatražiti da se pokrenu odgovarajući postupci protiv djelatnika policije koji se javno koristio govorom mržnje, a budući da se radi o ponašanju koje je nespojivo s poslom koji djelatnik policije obavlja. Također ćemo zatražiti izvješće o intervencijama povodom poziva te dvojice građana', zaključuju u Kontri i Iskoraku.