Hrvatska NEMA MATERIJALNE ŠTETE

Dubrovčane uznemirio potres, razveselila pitka voda

Potres se osjetio u zapadnom dijelu Dubrovačko-neretvanske županije, a brojni uznemireni građani potražili su pomoć na broju 112, no srednje jak potres nije uzrokovao materijalnu štetu. S druge strane, voda na dubrovačkom području opet je za piće

Potres jačine 4 stupnja po Richteru pogodio je u subotu navečer prije ponoći šire dubrovačko područje. Epicentar potresa bio je sedam kilometara južno od Stoca u Bosni i Hercegovini.

Kako pišu dubrovački internetski portali, tlo se treslo u zapadnom dijelu Dubrovačko-neretvanske županije, a brojni uznemireni građani potražili su pomoć na broju 112. Javljeno je i da nitko nije ozlijeđen te da nije prouzročena materijalna šteta.

150360,187961,124662,174605
Voda na dubrovačkom području opet za piće


Voda u vodoopskrbnoj mreži grada Dubrovnika, Župe Dubrovačke, Cavtata, zapadnog dijela Konavala, Zatona, Orašca, Šumeta i Elafitskih otoka, nakon sedam dana ponovno odgovara Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće, priopćeno je jutros iz dubrovačkog komunalnog poduzeća Vodovod Dubrovnik.

Uslijed velikih kiša koje proteklih desetak dana padaju na dubrovačkom području, došlo je do povećane mutnoće u vodoopskrbnoj mreži. Zato se od 15. travnja voda iz vodovodne mreže na dubrovačkom području nije mogla koristiti za piće već se prije uporabe morala prokuhavati.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još