Hrvatska PRIMORAC U AKCIJI

U utorak izvanredna sjednica Rektorskog zbora

  • Autor: Hina
  • 27.4.2009 14:52:21
  • 27.4.2009 14:47:00

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac izjavio je nakon današnje promocije odgojitelja, učitelja i stručnih suradnika u zvanje mentora i savjetnika, kako je zbog studentske blokade nekih fakulteta i njihovih zahtjeva za besplatnim školovanjem za sutra sazvao izvanrednu sjednicu Rektorskog zbora.

Model za koji se osobno zalažem je besplatno obrazovanje od vrtića do doktorskih studija ali uz poštivanje kriterija uspješnosti, rekao je Primorac dodajući da za sve one studente koji taj kriterij zadovoljavaju školovanje treba biti besplatno, bez obzira na njihov ukupni broj.

Podijeljena su mišljenja koja dolaze od dijela čelnika visokoškolskih obrazovnih institucija, koji su se donedavno zalagali za školarine, pa želim na licu mjesta vidjeti zalažu li se za to i dalje, ili žele prihvatiti model za koji se ja zalažem, rekao je Primorac.

Dodao je i da mora postojati razlika između onih koji su uspješni, koji su ponavljači i onih koji su vječiti studenti, inače se ruši sustav demokracije i nastupa anarhija.

Kada se vidi jesu li rektori za školarine ili za njihovo ukidanje, te kada se o tome usuglase, može se krenuti u izmjene Zakona o visokom obrazovanju, pojasnio je ministar.

Upitan o tome hoće li studenti morati nadoknađivati nastavu, rekao je "neka to budu interne stvari fakulteta".
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još