SDP-OV ARSEN BAUK

'Milanovićeva jezikova juha Jovanoviću je preuveličana'

18.04.2012 u 15:35

Bionic
Reading

Ministar Uprave Asen Bauk za tportal je potvrdio je da je nedavno u središnjici SDP-a premijer Zoran Milanović priredio 'jezikovu juhu' za ministra obrazovanja, znanosti i sporta Željka Jovanovića. Kaže da to nije ništa iznenađujuće i ne misli da se njegovom kolegi trese ministarska fotelja

Na pitanje je li Željko Jovanović na ledu kod premijera Zorana Milanovića, danas gotovo nitko nije htio odgovarati. Jovanović je također odbio novinare koji su ga molili za komentar, a glasnogovornica Vlade na to se samo nasmijala i odbila svaki komentar.

Jedino je ministar Uprave Arsen Bauk potvrdio da je Milanović doista kritizirao Jovanovića pred SDP-ovcima, ali da nije dobio dojam da je to bilo nešto strašno: 'Milanović nije Jovanoviću rekao ništa što ne bi rekao bilo kome od nas. Nekoga je to možda iznenadilo pa je to malo preuveličao. U svakom slučaju nije to bilo ništa tako iznenađujuće.'

SDP-ovi izvori iz Globusa posvjedočili su da je na nedavnom sastanku u središnjici stranke Zoran Milanović učinio nešto što inače, navodno, vrlo rijetko čini: pred svima se obrušio na ministra Željka Jovanovića prigovarajući mu da svojim ponašanjem šteti ugledu Vlade. Tvrdi se, naime, da Milanović nema običaj nekoga kritizirati pred svima, nego u četiri oka.

'Premijer ga je upozorio da stvara lošu percepciju u javnosti kako je nogomet glavna tema kojom se bavi i da probleme u nogometu treba ostaviti institucijama koje su za to zadužene', rekao je jedan začuđeni ministar Globusu. Milanović, rekao je, nije bio grub prema Jovanoviću, ali je bilo jasno da nije zadovoljan kako radi.

'Pa Jovanović se doveo u situaciju da mu Zdravko Mamić dijeli lekcije o pristojnosti. I to samo zato što je zapeo kao sivonja u namjeri da sruši Mamića, umjesto da je ostavio nadležnim institucijama da rade svoj posao', rekao je neimenovani ministar.