JE LI NA POMOLU PRESEDAN?

Dvojici liječnika i tehničaru prijeti otkaz zbog smrti male Mije

16.04.2012 u 22:26

Bionic
Reading

Zbog niza pogrešaka i odstupanja od standardnih procedura ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu grada Zagreba Slobodanka Keleuva pokrenula je postupak otkaza ugovora o radu dvojici liječnika i jednom tehničaru, koje se smatra odgovornima jer jednoipolgodišnjoj Miji Antunović nisu osigurali liječničku pratnju od Hitne pomoći u Heinzelovoj do KBC-a Merkur, piše Jutarnji list

Osim što nisu osigurali liječničku pratnju od zgrade Hitne pomoći u Heinzelovoj do KBC-a Merkur, liječnici su stupanj hitnosti poziva odredili brojem tri umjesto brojem jedan.

Tehničar je pak odgovoran jer se za vrijeme prijevoza nije nalazio na stražnjem dijelu vozila, već na mjestu suvozača.

Riječ je o svojevrsnom presedanu u hrvatskom zdravstvu, jer to bi bio prvi put da liječnik dobije otkaz zbog pogreške u liječenju.

Hoće li otkazi biti jedina sankcija za odgovorne liječnike ili će policija na temelju prikupljenih dokaza podići kaznenu prijavu protiv nekog od liječnika, ostaje tek vidjeti.

Jutarnji list neslužbeno doznaje i da je inspekcija Ministarstva zdravlja u ostale dvije zdravstvene ustanove (KBC Zagreb i KBC Merkur) izvršila nadzor, pa stoga postoji mogućnost za pronalaženje još odgovornih u lancu pogreški liječenja malene Mije.