KOSOR O AKTUALNIM TEMAMA

HDZ u Saboru traži smjenu ministra Jovanovića!

16.04.2012 u 13:56

Bionic
Reading

HDZ će sutra u Saboru tražiti smjenu ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića zbog uvredljivih i, kako kaže predsjednica stranke Jadranka Kosor, diskriminirajućih i netolerantnih izjava na račun pojedinaca iz hrvatskog sporta, diskriminacije paraolimpijaca i vrijeđanja Hrvatskog sabora

'Ministar znanosti, obrazovanja i sporta trebao bi biti prvi u širenju tolerancije, no on radi potpuno suprotno. Njegove su izjave i potezi u neskladu sa Zakonom o suzbijanju diskriminacije i s Ustavom RH', rekla je danas Kosor nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Jedan član, jedan glas

Na toj je sjednici, na kojoj se bez isprike nije pojavio Darko Milinović, jednoglasno odlučeno kako će se mijenjati Statut stranke te će na sljedećim unutarstranačkim izborima predsjednika ili predsjednicu birati svaki član po principu 'jedan član, jedan glas'. Za sada nije prihvaćena ideja da se i ostali dužnosnici tako biraju, a Kosor je rekla kako će nakon unutarstranačkih izbora novo vodstvo krenuti u kompletnu izmjenu Statuta stranke.


Bleiburg je SDP-ov politički spin

Predsjedništvo HDZ-a usuglasilo se i po pitanju saborskog pokroviteljstva i financiranja komemoracije na Bleiburgu te će na sutrašnjoj sjednici Predsjedništva Sabora glasati protiv prijedloga da se pokroviteljstvo ukine. Kosor je podsjetila kako niti za vrijeme Vlade Ivice Račana nije to dovođeno u pitanje te kako su se žrtvama poklonili i Zoran Milanović i predsjednik Ivo Josipović. 'Što se onda promijenilo?', zapitala se šefica HDZ-a i upozorila kako se radi o 'prividnom pokušaju vladajućih da se narod zabavi raspravama o Bleiburgu, a da se ne bave svakodnevicom'.

Pritom je spomenula porast PDV-a, rast cijena hrane, goriva, ali i nezaposlenost koja se, kaže, povećava istom progresijom kao i pogreške Milanovićeve vlade.

Nije bilo nagodbe s DORH-om

Iako je danas početak suđenja za Fimi mediju, gdje se na optuženičkoj klupi našao HDZ, Kosor se nije na to osvrtala. Samo je kazala kako je zadovoljna što je DORH priopćenjem potvrdio kako s HDZ-om nisu sklapane nikakve nagodbe, a kamoli da je bilo tajnih dogovora s njom ili nekim iz Predsjedništva stranke. Novinarima je kazala da se za sva pitanja vezana za taj slučaj obraćaju isključivo odvjetnicima koji zastupaju stranku te predstavniku stranke na tom suđenju Damiru Sesvečanu.