Hrvatska HEBRANG O SUĐENJU HDZ-u

'Mi u Predsjedništvu najbolje znamo otkud nam novci'

Članovi predsjedništva HDZ-a Andrija Hebrang, Gordan Jandroković i Petar Čobanković danas su prije sjednice Predsjedništva stranke ocijenili da početak suđenja u slučaju Fimi medija, u kojem je optužen i HDZ, neće utjecati na unutarstranačke izbore.

'Mislim da početak suđenja neće utjecati na unutarstranačke izbore jer svakom tko je u HDZ-u potpuno je jasno da HDZ kao stranka nikada nije imala nikakav crni novac, nikakve koristi od navodno pokradenog novca i nikakva saznanja o tome', rekao je Hebrang novinarima prije početka sjednice Predsjedništva HDZ-a na kojoj bi se uz ostalo trebalo raspravljati o izmjenama stranačkog statuta. Smatra da je na onima koji optužuju prikupljanje dokaza o tome.

'Mi smo sigurni da možemo obraniti stranku' kazao je Hebrang. Dodao je da će Predsjedništvo HDZ-a svjedočiti na suđenju jer su to predložili njihovi odvjetnici. 'To je i logično jer mi u Predsjedništvu najbolje znamo kako smo vodili kampanju, otkud i koliko novca smo dobili. Dakle, mi smo autentični svjedoci', rekao je Hebrang.

Da suđenje neće utjecati na unutarstranačke izbore smatra i Jandroković rekavši da će na unutarstranačkim izborima biti ključno tko je kakav kandidat i tko nudi kakav program.

Da početak suđenja neće utjecati na unutarstranačke izbore smatra i Čobanković.

Danas je na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje u slučaju Fimi medija. Na optuženičkoj klupi je i HDZ kao prva politička stranka u Hrvatskoj optužena za korupciju. Optuženi su još i bivši predsjednik te stranke Ivo Sanader, troje bivših dužnosnika HDZ-a te vlasnica tvrtke po kojoj je afera dobila ime.

188044,188017,187805,183545
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još