LABURIST LESAR

'Ovu Vladu vode samo Linić i Čačić'

12.04.2012 u 21:50

Bionic
Reading

Komentirajući dosadašnji rad Vlade, čelnik Laburista Dragutin Lesar kaže kako bi im dao ocjenu plus dva. Tempo udaraju i Vladu vode samo dva čovjeka, Linić i Čačić, smatra Lesar

'Građani su joj dali trojku u ocjenama od jedan do pet, ja ću biti malo kritičniji, možda plus dva, dočekali su preuzimanje vlasti nespremno, o povećanju PDV-a nisu prije izbora ni u naznakama govorili, imajući u vidu promjenu oporezivanja dohotka, najviše su uzeli onima koji imaju najmanje. Oporavak proizvodnog sektora je u tragovima, sve investicije koje najavljuju su u infrastrukturne objekte, a ne u proizvodnju, a sjeverozapadni dio Hrvatske je bio kičma proizvodnog dijela gospodarstva cijele zemlje i zato je ovaj dio zemlje u najtežim pozicijama, tu je došlo do najvećeg kraha proizvodnje. Imam osjećaj da tempo udaraju i vode Vladu samo dva čovjeka, a to su Linić i Čačić', rekao je Lesar Večernjem listu

'Tema radno-socijalnih odnosa će doći na dnevni red po ponudi Vlade, naročito najnoviji prijedlog ministra Mrsića, ja sam u razgovoru s njim rekao da bi taj zakon trebalo nazvati 'za litru vode i koricu kruha', kapitalisti će dobivati besplatnu radnu snagu, a država bude toliko velikodušna da ljudima daje 1600 kuna da rade 220 sati mjesečno pod izgovorom da će mladi tako steći novo radno iskustvo, a onda će doći novi mladi koji će raditi besplatno, a ovi će imati radno iskustvo i biti na burzi', komentirao je Dragutin Lesar.

Na novinarsko pitanje kako komentira poruku iz agencije Digitel da bi ga zbog izjave da HRT vode Čačićeve sive eminencije trebalo tužiti kad ne bi bio osiguran zastupničkim imunitetom, Lesar je rekao da u odgovoru na tužbu priprema popis svih ugovora o vanjskoj produkciji i načinu suradnje koji Digtel ima s HRT-om.

'Gospoda u Digitelu su reagirala uistinu nervozno, ja ih razumijem, jer se radi o velikom biznisu koji oni imaju s HRT-om i to je sve što u ovom trenu mogu reći', završio je Lesar.