NOVI TURISTIČKI BREND

'Tito je snažna poveznica Kumrovca i Brijuna'

12.04.2012 u 18:56

Bionic
Reading

Istarski župan Ivan Jakovčić danas je u posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji, gdje ga je ugostio župan i budući ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić. U pratnji Ratomira Ivičića, direktora društva i predsjednika Uprave Brijuni rivijere te općinskog načelnika Dragutina Ulama, dva župana su posjetila Kumrovec, rodno mjesto Josipa Broza Tita

Cilj susreta i posjeta rodnog mjesta Josipa Broza Tita je zajednička turistička promocija Zagorja i Istre, osobito Brijuna i Kumrovca, te Tita kao atraktivnog turističkog brenda.

Naime, kako je naglasio župan Jakovčić, Tito je kao svjetski državnik obilježio prošlo stoljeće. 'Da nije bilo Tita, Istra danas ne bi bila dio Hrvatske. Istrani to danas znaju cijeniti i mnogi od njih danas u velikom broju dolaze i u Kumrovec, ali i u zagorske toplice', izjavio je župan Jakovčić, dodavši kako je prvi put u Kumrovcu.

Budući ministar Hajdaš Dončić složio se kako je Tito snažna poveznica Istre i Zagorja, a posebno Kumrovca i Brijuna. 'Tito je, kao pobjednik u ratu i svjetska ikona 20. stoljeća, i snažan marketinški brend i to danas treba turistički iskoristiti. S Istrom, odnosno s Brijunima, planiramo i zajedničke projekte, a jedan od takvih je i projekt gradnje golf-igrališta pod nazivom The president ili Predsjednik', izjavio je Hajdaš Dončić.

Kako je priopćeno, župani su razgovarali i o mogućnostima aktiviranja i obnove bivše zgrade Spomen-doma boraca i omladine te Partijske škole u Kumrovcu, koje se mogu privesti gospodarskoj, odnosno turističkoj funkciji.