Hrvatska PROZVANI ODGOVARAJU

'Lesarove tvrdnje su ridikulozne'

  • Autor: V.B.
  • 11.4.2012 18:21:36
  • 11.4.2012 16:26:02

Nakon što su laburistički zastupnici u Saboru Dragutin Lesar i Branko Vukšić prozvali Radimira Čačića, Ankicu Mamić, nazvavši je sivom eminencijom Prisavlja, te agenciju Digitel da žele preuzeti HRT, s prozvanih strana stigli su odgovori

Iz agencije Digitel Lesarove tvrdnje nazivaju ridikuloznima i netočnima.

'Izrečene tvrdnje uvaženog zastupnika Lesara u kojima spominje marketinšku agenciju Digitel u kontekstu pokušaja preuzimanja upravljanja HRT-om u potpunosti su netočne. Iako se navodno ukida institucija ispravke netočnog navoda u ovom slučaju moramo ispraviti ne samo netočnu već i ridikuloznu tvrdnju gospodina Lesara te kratko i jasno reći - ne bavimo se 'preuzimanjem upravljanja HRT-om' i svatko tko tvrdi išta slično konstruira i ne govori istinu.

Saborski zastupnici trebali bi biti odgovorni za izgovorenu riječ i kada ne bi bio zaštićen imunitetom uvaženi zastupnik Lesar bi za ovo trebao biti tužen. Da nije žalosno, ovakvo neodgovorno ponašanje i istupanje saborskog zastupnika bilo bi smiješno', navode priopćenju iz Digitela

Na laburističke objede prozvana Ankica Mamić se samo nasmijala, a potom ironično dodala kako je jedino što je sivo kod nje njen 'sivi baloner'. 'Sastavni dio posla PR agencija je komunikacija s medijima i omogućavanje stupanja u kontakt s ljudima koje trebaju.

Tako je svugdje u svijetu, pa i u Hrvatskoj. S HRT-om imamo začuđujuće malo posla, a osnovni razlog za to je što u njihovom Informativnom programu ima premalo gospodarstva, a naši klijenti su mahom gospodarstvenici', kazala je Mamić.

Upitana da navede koliko je njenih klijenata u protekla tri mjeseca gostovalo na Prisavlju odgovara – nijedan. 'Spominju mi i da kadroviram ljude na HRT-u, a ja se kadroviranjem ne bavim jer nemam agenciju za zapošljavanje već PR agenciju', zaključila je Mamić.

187353,187292,185652,182767
HRT: Vukšić potiče krizu na HRT-u!


Nakon presice Laburista oglasio se i HRT, evo njihovog priopćenja:

'Uprava HRT-a još jednom upozorava kako upravo član Hrvatskih laburista Branko Vukšić (koji obnaša dužnost predsjednika saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije) ne saziva sjednice saborskog Odbora za medije. To je bitno jer jedino saborski Odbor za medije može raspisati natječaj za popunu upražnjenih mjesta u Programskom vijeću i Nadzornom odboru HRT-a.

Podsjećamo i kako je nakon odlaska člana NO HRT-a, danas ministra pravosuđa Orsata Miljanića, saborski Odbor za medije raspisao natječaj, natječaj je zaključen, a Odbor za medije nije se niti sastao kako bi otvorio kuverte pristigle na natječaj. Na isti način, radi nesazivanja sjednice nije pred Saborom pokrenut postupak za razrješenje petero članova PV HRT-a koji su podnijeli ostavke te je time značajno otežan rad PV-a. Naime, članovi koji su podnijeli ostavke ne sudjeluju u radu Vijeća, a budući da nisu formalno u Saboru razriješeni, nisu izabrani novi članovi na njihovo mjesto. Također, članovi NO HRT-a i Uprava HRT-a zatražili su razrješenje predsjednice NO HRT-a Silvije Luks Kalogjera još početkom veljače 2012, no saborski Odbor još se nije sastao kako bi o tome odlučio.

Također, još jednom napominjemo kako ne postoji nikakav latentni sukob na relaciji Uprava - NO HRT-a. NO HRT-a uredno ispunjava svoje zadaće, te sama činjenica da su članovi NO HRT-a jednoglasno zatražili razrješenje predsjednice NO-a gđe Luks ni na koji način nije utjecala na funkcioniranje NO-a kao tijela. Dakle, upravo g. Vukšić, pa time posredno i saborski Odbor za medije kreira i potiče krizu na HRT-u.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još