Hrvatska NOVI MINISTAR HAJDAŠ DONČIĆ

'Tko može slijediti moj tempo, ostaje, tko ne - 'arrivederci Roma!'

Siniša Hajdaš Dončić, novi ministar prometa, pomorstva i infrastrukture, koji je na toj poziciji zamijenio Zlatka Komadinu, ne krije svoje političke ambicije, simpatizira Slavka Linića i Radimira Čačića, Tita smatra važnijim za hrvatsku povijest od Franje Tuđmana, a svim suradnicima koji neće moći pratiti njegov tempo reći će 'arrivederci Roma!'

Bivši krapinsko-zagorski župan namjerava ući u koštac s 'revolucijom' u Hrvatskim željeznicama. Taj sektor smatra velikim izazovom i najvećom razvojnom šansom Hrvatske. Ne namjerava zapostaviti ni cestogradnju, no gradnja novih autocesta nije mu u planu iako namjerava završiti Dalmatinu do Dubrovnika. Planira se usredotočiti na državne i županijske ceste.

Iako ga je, kako je rekao za Globus, iznenadio poziv premijera Zorana Milanovića da postane ministar, nije nimalo dvojio. Novih se obaveza, kaže, ne boji, a vidi se u samom vrhu SDP-a.

S premijerom je u prijateljskim odnosima, a simpatizira i Linića i Čačića. 'Mislim da ću dobro surađivati s njima jer su ubrzani, a ja volim ljude koji brzo reagiraju. Oni bi mi možda mogli biti najbolji suradnici u Vladi', kaže novi ministar.

O zamjenicima ministra još će razmisliti. 'Kod mene svatko dobije šansu. Tko od pomoćnika uhvati moj tempo, ostat će, tko ne uhvati - arrivederci Roma!'
186396,186214,186237,187175
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još