DO TRI SATA ČEKANJA

Kolone na autocestama i graničnim prijelazima

09.04.2012 u 19:38

Bionic
Reading

Pojačan je promet autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana Lipovac u smjeru Slovenije, a pred naplatnom postajom Ivanja Reka kolona je oko 300 metara. Kolone su i na na graničnim prijelazima, izvijestio je večeras u 19 sati Hrvatski auto-klub

Na autocesti A1, zbog radova na nadvožnjaku Drvenik zatvoren je ulazni krak čvora Ravča, u smjeru Dubrovnika.

Zabrana prometa za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona je danas, na Uskrsni ponedjeljak, do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i na D1 (Ličkoj magistrali).

Na graničnim prijelazima s BiH: Dvor, Maljevac, Ličko Petrovo Selo, Hrvatska Kostajnica i Stara Gradiška na ulazak u Hrvatsku čeka se od jedan do tri sata, na ostalim prijelazima s BIH čeka se oko 15 minuta.

Na izlazu iz Hrvatske najduže se čeka na GP Macelj (oko 1 sat), dok se na Bregani, Kaštelu i Pasjaku ne čeka duže od 20 minuta.

Zbog gužve u teretnom prometu na graničnom prijelazu Macelj, prometna policija isključuje teretna vozila na autocesti A2 Zagreb-Macelj, kod naplate Sveti Križ Začretje.

Uspostavljena je trajektna linija Sumartin-Makarska, dok su i dalje u prekidu katamaranske linije Novalja-Rijeka te iz Splita za Korčulu, Lastovo i Vis.