SNIJEG NA USKRS

Zabijelilo u Gorskom kotaru

08.04.2012 u 15:20

Bionic
Reading

Vrijeme kao da se poigralo nama pa su snježne pahulje jutros iznenadile Gorski kotar i Liku, kad je snijeg već ove godine odlučio zaobići Božić te nam je podarilo bijeli Uskrs

Najviše snijega danas je izmjereno u Begovu Razdolju, najvišem naseljenom mjestu, a bijeli pokrivač dobro se drži i na Zavižanu gdje su iz Državnog hidrometeorološkog zavoda izmjerili 12 centimetara. Palo je nešto sitno i na Sljemenu, jedan centimetar, no prema najavama DHMZ-a, sniježit će i dalje tijekom dana u Gorskom kotaru i Lici. Očekuje se, kažu, i do pet centimetara snijega.

Prognoza je umjereno do pretežno oblačno, vjetrovito i osjetno hladnije, posebno u unutrašnjosti zemlje. Povremeno će biti kiše, u Dalmaciji uz sunčana razdoblja i pljuskova i grmljavine. Susnježica i snijeg mogli bi do večeri iznenaditi i u Dalmatinskoj zagori. U Slavoniji ipak većinom suho. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak i sjeverozapadnjak, u gorju povremeno i jak. Na sjevernom Jadranu zapuhat će jaka i olujna bura, koja će se do kraja dana proširiti na cijeli Jadran.

Ni temperature nisu blaže. U većini krajeva od 5 do 10, u Lici i Gorskom kotaru od 0 do 3. Nešto toplije bit će na Jadranu, uglavnom između 9 na sjevernom i 16 °C na južnom dijelu.