Hrvatska SANADER U VRBOVCU

Vlada se neće miješati u autonomiju sveučilišta

Vlada se neće miješati u autonomiju sveučilišta, školarine su pitanje rektora i dekana, koji određuju njihovu visinu, a na Vladi je da radi na tome da Hrvatska postane društvo znanja, poručio je danas premijer Ivo Sanader.

Sanader je tako, nakon otvorenja nove tvornice PIK Vrbovca, komentirao prosvjede studenata koji traže besplatno visokoškolsko obrazovanje.

Na pitanje mogu li ti prosvjedi utjecati na rezultat lokalnih izbora, odgovorio je da prosvjedi i izbori nisu povezani te da će HDZ nakon izbora ostati najjača stranka jer će osvojiti najviše župana, gradonačelnika, načelnika i lokalnih vijećnika, zajedno s HSS-om, HSS-om, HSU-om i drugim partnerima.

Komentirajući nagađanja da iza studentskih prosvjeda stoji jedna politička opcija, Sanader je kazao kako se studentski prosvjedi ne smiju koristiti u političke svrhe.

Odbio je i tumačenja nekih vođa studentske pobune da nije riječ samo o školarinama, nego o nezadovoljstvu općom situacijom u zemlji.

"Ako je riječ o političkoj borbi, onda se treba politički organizirati, a ne se skrivati iza prosvjeda", rekao je Sanader te dodao kako je "siguran da mnogi studenti to neće prihvatiti".
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još