PORUKA ZA CRKVU I SURADNIKE

Anonymous hakirali stranice mladih HBK

06.04.2012 u 20:02

Bionic
Reading

Hakerska skupina Anonymous hakirala je internetsku stranicu Ureda za mlade hrvatske biskupske konferencije na kojoj su ostavili poruku 'Od Anonymousa za crkvu i suradnike'

'Došlo je doba kada 'crkva' gubi vrijednost riječi 'zajednica'. Dok se papa Benedikt XVI sa svojim zlatnim križem bori protiv siromaštva, mi, Hrvati, skrećemo pogled s troškova crkve u ovo nepromjenjivo krizno doba. Šteta što ne možemo odijeliti crkvu od našeg vjerovanja, od naše nade, naše sreće. Smiješna crkvo, reci, zašto guraš ruku politici te skrivaš 'onoga' koji se počastio djetetom? Zašto našim klincima besplatno punite glave lažnim informacijama?

Odgovori, zašto homo nije normalan, a ti jesi? Što je s onima koji nemaju novaca za krštenje te zašto firmanik daje 100 kuna za nošenje haljine dva sata? Pitanja odlaze u beskonačnost, odgovora nikad, nije ni potreban. Dok propovijedate o miru, toj čovjekovoj velikoj želji, mažete nam oči i iskorištavate to. Sve se to svodi na jednu stvar: dobro nam lažete. Možda ste javnosti nevidljivi, ali nama niste. Ovo je javno upozorenje svim korumpiranim crkvama, župama, biskupijama i nadbiskupijama, kao i mladim, zasljepljenim udrugama te ostalim grupama: Pratimo vas', stoji u poruci koju su na internetskim stranicama mladih HBK ostavili Anonymousi.