Hrvatska NACIONALNA KAMPANJA

I Vukovar se priprema za 'Zelenu čistku'

  • Autor: tportal.hr
  • 6.4.2012 14:24:40
  • 6.4.2012 13:00:00

Posjetom vukovarskoga gradonačelnika Željka Saboa opatijskoj udruzi Žmegro najavljen je početak prijateljske, a uskoro i službene suradnje Vukovara i kampanje 'Zelena čistka'. Vukovar je, inače, jedan od hrvatskih gradova koji se u potpunosti priključio nacionalnoj kampanji 'Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš'

Nacionalna kampanja 'Zelena čistka' provodi se u sklopu globalnog pokreta 'Let's do it!' i svjetske akcije 'World Cleanup 2012' kojoj se dosad u svijetu priključilo 85 zemalja. Cilj kampanje je podizanje svijesti građana Hrvatske o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada.

Vrhunac kampanje bit će akcija čišćenja divljih odlagališta, koja će se održati 21. travnja, s ciljem uključivanja najvećeg broja volontera u Hrvatskoj.

'Pozivamo i sve građane Vukovarsko–srijemske županije da u što većoj mjeri kartiraju divlja odlagališta otpada iz svojeg okružja, o čemu se detaljno mogu informirati na www.zelena-cistka.org. Upravo će ta kartirana divlja odlagališta otpada biti čišćena 21. travnja', najavila je Helena Traub, voditeljica kampanje 'Zelena čistka'.

Iz kampanje 'Zelena čistka' podsjećaju i da 'moramo biti dio promjene ukoliko želimo čist okoliš’.

‘Ideja i trud donose ostvarenje željenog cilja, a to je čist okoliš za danas, ali i sutra, za nas, kao i buduće generacije. Svi stvaramo otpad, svi smo dio problema i rješenja. Pokažimo što smo u stanju napraviti zajednički. Ovo je kampanja svih’, poručuju iz ‘Zelene čistke’.

Kampanja se provodi pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića i uz podršku Ministarstva zaštite okoliša i prirode, povjerenika EU za okoliš Janeza Potočnika, Oružanih snaga RH te Caritasa. Inicijativu podržavaju i poznate osobe kao što su Tarik Filipović, Alen Liverić, Ida Prester, Nina Violić i Lela Kaplowitz.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još