Hrvatska MINISTAR ČAČIĆ

'Afera Patria? Ne bih se štel mešat'

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić potvrdio je u izjavi novinarima pred Banskim dvorima da su direktori finske Patrije i brodskog Đure Đakovića bili kod njega prije desetak dana te najavio 'ozbiljan izvozni posao'

'Imali smo nekoliko sastanaka, na kojima su bili i predstavnici MORH-a, uključujući i ministra, i mislim da su ti sastanci bili jako dobri. Postigli smo nekoliko važnih dogovora i dali neke ovlasti, pa postoji ozbiljna mogućnost za izlazak na treća tržišta s jednim ozbiljnim izvoznim poslom', najavio je ministar Radimir Čačić.

Upitan za aktualne događaja oko istrage u 'aferi Patria', ministar Čačić je kratko odgovorio: 'Posao je posao, a policija, USKOK i tko sve ne, nek' se zabavljaju. To je nešto u što se ne bih štel mešat.'

Komentirajući odlazak Zlatka Komadine s ministarske dužnosti, Čačić je rekao kako 'do sada nije mogao biti ni zadovoljan ni nezadovoljan'.

'Jednostavno je imao je zdravstvenih problema i veći dio vremena na koordinacije koje vodim dolazio je njegov zamjenik Zdenko Antešić', potvrdio je Čačić.

Negativno je odgovorio na novinarsko pitanje je li se u 100 dana vlade Zorana Milanovića, kad je u pitanju Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, 'razgovaralo samo o tome odlazi li ministar Komadina ili ne'.

 

Radimir Čačić o Patriji i Komadini

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još