'DOSTA FARAONSKOG VLADANJA'

Pročitajte dramatično Karamarkovo pismo HDZ-u

04.04.2012 u 12:42

Bionic
Reading

U otvorenom pismu Predsjedništvu HDZ-a kandidat za stranačkog predsjednika Tomislav Karamarko pozvao je svoje stranačke kolege na ukidanje 'faraonskog' načina vladanja strankom te zazvao poštene izbore bez fige u džepu. Osim toga, predložio je da se, ako se već mora, prema načelu jedan član, jedan glas, koji je iznenada predložila aktualna šefica Jadranka Kosor, bira cijelo vodstvo HDZ-a, a ne samo predsjednik

'Zašto razdvajati izbore za predsjednika i ostale vodeće dužnosti u stranci, odnosno zašto se po istom načelu ne bi pristupilo izboru zamjenika, potpredsjednika te članova predsjedništva stranke? Slažem se da je dužnost predsjednika važna, ali budući da svi očekujemo nakon unutarstranačkih izbora ukidanje 'faraonskog' načina vladanja, zar nije vrijeme da naše cjelokupno članstvo odabere najbolje ljude u predsjedništvo te da i ono dobije dodatni legitimitet', stoji u Karamarkovu pismu.

Budući da mu, kako je rekao, na pismo koje je stranačkim kolegama uputio prije više od mjesec dana nitko nije odgovorio, odlučio je sa svojim 'dobronamjernim' upozorenjima stranci upoznati širu javnost upravo na dan sjednice Predsjedništva HDZ-a, na kojoj se burno raspravlja o kontroverznom Kosoričinom prijedlogu. U 'kolegijalnom pismu', koje je odaslao medijima, Karamarko se založio za odgovornu i poštenu provedbu unutarstranačkih izbora te upozorio na kršenja stranačkih propisa i izbornih pravila na terenu, zatim na nelogičnost i štetnost odluke korištenja stranačkih prostorija te aktiviranje glavnog tajnika stranke u kampanji jednog od kandidata.


'Međutim, do današnjeg dana nisam dobio nikakav odgovor. Dok je HDZ bio na vlasti, izgovor je glasio: 'Nemamo se vremena baviti unutarstranačkim pitanjima jer vodimo državu.' Pitam se kako glasi današnji izgovor, kada je stranka prepuštena sama sebi, u oporbi, a članstvo tapka u mraku i s nevjericom promatra stanje u HDZ-u?!', pita se Karamarko.

Pismo u cijelosti pročitajte ovdje