PODRŠKA PROFESORA

Studenti pustili Obersnela u zgradu fakulteta

24.04.2009 u 12:11

Bionic
Reading

Nezavisna studentska inicijativa za pravo na besplatno obrazovanje Rijeka upozorava da se njihovi zahtjevi shvaćaju posve pogrešno. Traže besplatno studiranje, ali uz zadržavanje kriterija izvrsnosti, a državna tijela trebaju predložiti način na koji bi se naplaćivalo onima koji taj kriterij ne zadovolje

RIJEKA - Riječki studenti usaglasili su se u četvrtak oko puštanja gradonačelnika Vojka Obersnela u zgradu Filozofskog fakulteta, pod uvjetom izbjegavanja bilo kakvih neželjenih političkih konotacija koje bi se mogle pripisati navedenoj situaciji. Obersnel je posjetio studente u 18 sati, te se zanimao za razloge koji su ih naveli da blokadu.

Studenti poručuju da je Obersnel korektno ispunio njihove zahtjeve za ograđivanjem od bilo kakvih povezivanja s političkim strankama, te od politizacije svake vrste, na čemu inzistiraju od samog početka akcije.

Na plenumu održanom u zgradi Filozofskog fakulteta u Rijeci skupilo se tristotinjak studenta, ne samo tog fakulteta, već i Medicinskog, Pravnog, Akademije itd. Izglasan je nastavak blokade te je ustanovljen bogati program za petak s profesorima i studentima na čelu. Također, podrška profesora evidentna je ne samo kroz sudjelovanje na plenumima, već i kroz prijedloge programa i alternativnih predavanja žele održati na Fakultetu, priopćila je Nezavisna studentska inicijativa za pravo na besplatno obrazovanje Rijeka.