MINISTAR LINIĆ:

'Biti u nadzornom odboru bit će težak teret'

03.04.2012 u 17:04

Bionic
Reading

Agencija za izdavanje kreditnog rejtinga Standard & Poor’s potvrdila je kreditni rejting Hrvatske. Ministar financija Slavko Linić drži da su dobro mišljenje stvorili analiziranjem proračuna i programa Vlade

'Ocijenili su da Vlada može zaustaviti potrošnju, da može kontrolirati fiskalni deficit. Istovremeno, nama ostaje bitka s investicijskim ciklusom. To nam mora biti prioritet, ulaganje u obnovljive izvore energije, vodu, željeznice', kazao je Linić. Siguran je da je na dojam o Vladi utjecala i odluka o brodogradilištima jer su time dali mig o provođenju strukturnih reformi. Slijede, kaže, strukturne reforme u željeznicama, cestama, šumama, vodama, zdravstvu i obrazovanju. Najavio je i individualnu odgovornost vodećih ljudi privatnih tvrtki.

'Nedopustivo je da se ne plaćaju obaveze, da je 42,7 milijardi kuna neplaćenih obaveza. U bankarskom poslu financijski se i osobno odgovara. Odgovornost mora biti individualizirana u realnom sektoru. Biti u nadzornom odboru i upravi nije privilegij, bit će težak teret jer treba donositi odluke – ili zatvoriti firmu ili naći drugog investitora', najavio je Linić.