BUĐENJE PRAVA I MEDICINE

Studenti izlaze na ulice u 17 sati

24.04.2009 u 11:56

Bionic
Reading

Studenti zagrebačkog Filozofskog fakulteta na plenumu u četvrtak odlučili su da neće imenovati predstavnike za pregovore s rektorom Aleksom Bjelišem i ministrom Draganom Primorcem, izvijestila je Slobodna Dalmacija

Odbili su ministra i rektora jer oni, prema mišljenju studenata, ne žele uzeti u razmatranje mogućnost zakonskih izmjena kojima bi se omogućilo besplatno studiranje.

Prema odluci fakultetskog vijeća FF-a, nastave na tome fakultetu nema do ponedjeljka. Hoće li idući tjedan ipak početi nastavni proces, odlučivat će se na večernjim studentskim plenumima.

U petak će potporu studentima FF-a dati i studenti prava te medicine. Oni se u 17 sati okupljaju na Trgu maršala Tita i u prosvjednoj povorci kreću prema Filozofskom. Pravnici su poručili da time žele objaviti da su i oni dio te borbe i odlučni su stati na kraj općoj komercijalizaciji školstva.

U 8.30 sati splitski studenti su uz zviždanje i povike zauzeli zgradu Filozofskog fakulteta u Radovanovoj ulici u Splitu. Pridružili su se na taj način studentima drugih hrvatskih gradova koji se već četiri dana bore za besplatno školovanje na svim razinama.