RAT NA TAKSI TRŽIŠTU

Zamjenika šefa za promet optužuju za mito, on sve odbacuje

03.04.2012 u 15:14

Bionic
Reading

'Nije moja krivnja niti je krivnja Ureda u kojem radim što se Pavo Zubak s Oryx taxijem povukao, a kontrola taksi tržišta nije u našoj nadležnosti, već je pod ingerencijom Državnog inspektorata i inspekcija Ministarstva prometa', kazao je pomoćnik pročelnika zagrebačkog gradskog Ureda za promet Mijo Bezer na konferenciji za medije odgovarajući na prozivke Sindikata vozača Hrvatske (SVH)

Oni su, podsjetimo, prošlog tjedana zatražili da se Bezera smijeni jer smatraju da je glavni krivac za Zubakovo povlačenje s tržišta i gašenje 250 radnih mjesta, a ustvrdili su tada da bi 'jednom čovjeku najviše odgovaralo da se barem jednom mjesečno raspisuju natječaji za taksi dozvole'.

Danas su u SVH-u otišli i korak dalje i ustvrdili da je 'njegov službeni Fiat Stilo viđan na pranju u garaži Taxi Cammea te da je istovremeno koristio i njihova vozila', što, prema njihovu mišljenju, nedvojbeno upućuje da Bezer cijelo vrijeme pogoduje tvrtkama Cammeo grupe u vlasništvu Koste Minovskog.

Bezer na sve samo odmahuje rukom, kao i na pitanje zna li da su bivši vozači Cammea protiv njega podnijeli prijavu USKOK-u za primanje mita.

'Ma ne želim komentirati to subverzivno djelovanje i bacanje ljage. Tvrde da ja pogodujem Cammeu, a na drugom natječaju u srpnju prošle godine nijedna od tri Cammeove tvrtke nije dobila nijednu dozvolu. Kako to onda ja pogodujem?' upitao se Bezer.

Vjetar u leđa Bezer je dobio od Pave Zubaka, koji mu je jutros poslao priopćenje u kojem, kako je pročitao, ističe zadovoljstvo radom Ureda dok je bio prisutan na taksi tržištu, a istaknuo je da su pohvale Uredu dali i iz Radio Taxi Zagreba i Eko prijevoza

Mate Kraljević, šef komunalnog redarstva, pojasnio je da je njegova služba nadležna tek za utvrđivanje urednosti, opremljenosti i istaknutih cjenika u taksi vozilima.

'Sve ostalo u nadležnosti je Državnog inspektorata i inspekcije Ministarstva prometa. Napravili smo 80 kontrola taksija u pokretu i podnijeli 30 prekršajnih naloga. Svi nalozi su u postupku jer su se stranke žalile. Većina prekršaja odnosila se na neisticanje cjenika', kazao je Kraljević ne želeći otkriti protiv koga su postupci pokrenuti.

Bezer je pak otkrio da je inspekcijski nadzor Ministarstva prometa utvrdio da pojedini vozači ne zadovoljavaju potrebne uvjete, pa im je izdana zabrana obavljanja posla.

No, ključni je problem, čini se, u činjenici da tvrtka M. V. prijevoz, u vlasništvugrupacije Cammeo, iako registrirana za rad na području Svete Nedjelje, uredno vozi putnike po Zagrebu.

Bezer ističe da je nadzor utvrdio nepravilnosti u radu te tvrtke, ali da oni kao Ured ne mogu ništa poduzeti jer su za to nadležni Državni inspektorat i inspekcija Ministarstva prometa.

U SVH-u napominju da će u svojim zahtjevima za Bezerovom ostavkom ustrajati, a za sutra u osam sati ujutro najavili su i prosvjed pred Gradskom upravom.