STO DANA VLADE

Milanka Opačić: Tko radi - taj i griješi

02.04.2012 u 20:46

Bionic
Reading

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić izjavila je odgovarajući na novinarsko pitanje o 100 dana rada Vlade da tko radi - taj i griješi

Po njezinim riječima, u nekim dijelovima državne i javne uprave u protekle dvije godine bilo je leglo korupcije, te se to moralo promijeniti postavljanjem ljudi od povjerenja. Zato su imenovani neki novi kadrovi, izjavila je u Čakovcu novinarima dodajući da je bilo nekih nespretnosti vezanih uz imenovanje.

Komentirajući na novinarsko pitanje izjavu ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića od prije tjedan dana da su za 50 posto imovinskih delikata u Međimurskoj županiji krivi Romi, rekla je da je to izvučeno iz konteksta. Istaknula je da je Međimurska županija poznata po toleranciji prema romskoj nacionalnoj manjini, što se vidi i po broju Roma koji u njoj žive.

Opačić je potvrdila da ima problema, a rješenje vidi u boljoj i uspješnijoj integraciji Roma, što počinje kvalitetnim predškolskim sustavom, a zatim poticanjem na obrazovanje, gdje država treba dati veću potporu.

Govoreći o korištenju socijalne pomoći, potpredsjednica Vlade izjavila je da će se 'pravi koraci moći napraviti tek kad se do kraja godine uvede potpuna kompjutorizacija sustava, koji će biti umrežen s gradovima i općinama'. Tako će se moći vidjeti tko zloupotrebljava socijalnu pomoć, a kome ona zaista treba, zaključila je.