KRITIKA NA RAČUN PREMIJERA

Milošević: Milanović je nanio nepravdu žrtvama Bleiburga

02.04.2012 u 17:05

Bionic
Reading

Kandidat ze predsjednika HDZ-a, Domagoj Ivan Milošević, oštro se usprotivio prijedlogu da Hrvatski sabor više ne bude pokrovitelj obilježavanja komemoracije na Bleiburgu reagirajući tako i na najave koje su se čule od premijera Zorana Milanovića

Domagoj Ivan Milošević odlučio je reagirati na premijerovu izjavu na Novoj TV, gdje je rekao kako se na Bleiburgu ne održava prava komemoracija žrtvama, pa to obilježavanje smatra kontroverznim. Još je rekao da 'tamo nije bilo masovnih ubojstava, nego je to komemoracija vojsci'.

'Ma koliko bremenita bila hrvatska povijest, njezina ocjena uvijek mora počivati na istini i pravdi. Zoran Milanović svojom je izjavom da se u Bleiburgu odaje počast jednoj vojsci nanio duboku nepravdu i istini i nevinim žrtvama', ustvrdio je Milošević u izjavi dostavljenoj medijima.

Podsjećajući da je 'antifašizam u samim temeljima suvremene hrvatske države i trajna vrijednost svih demokratskih društava', Milošević je i upozorio da 'negiranje komunističkih zločina i okrutnih masovna ubojstva nedužnih pripadnika poražene vojske bez ikakva suđenja s antifašizmom nemaju nikakve veze'.

'Žalosno je da hrvatski premijer nakon toliko godina ponovno na tako grub i ignorantan način raskapa grobove i rane koje smo toliko godina nastojali ostaviti iza sebe afirmirajući povijesnu istinu o Drugom svjetskom ratu i razvijajući demokratske vrijednosti današnje europske Hrvatske', poručio je Milošević.

Po njemu je Milanovićev odlazak na Bleiburg prije četiri godine imao za cilj 'licemjerno skupljati političke bodove, ako danas tvrdi da se tamo ne odaje počast žrtvama'.

'Da nije riječ o tako bolnoj temi, bio bi to samo još jedan nepromišljeni ispad kakav si, međutim, nitko na položaju predsjednika hrvatske Vlade ne može dopustiti', zaključno je poručio Domagoj Ivan Milošević.