OSEBUJNA LANA OBAD

Kakvi biseri HDZ-ove glasnogovornice - misice

02.04.2012 u 14:25

Bionic
Reading

Lana Obad postala je glasnogovornica doktora Drage Ćalete, novog HDZ-ovog kandidata za predsjednika zagrebačke organizacije. Ima 23 godine i diplomirala je ekonomiju. Javnost ju je upoznala kad je osvojila titulu za Miss Universe 2010. U HDZ-u je od 18. godine

Mladu Lanu zanima politika, osim toga velika je vjernica i voli svoju domovinu. Istaknula je i da je u HDZ-u od 18. godine jer voli Franju Tuđmana. 'To je bio naš prvi predsjednik, bio je uporan da stvori hrvatsku državu i zato ga poštujem i volim', rekla je Lana za emisiju 'Red Carpet' na Novoj TV. 'Vjera u Boga, obitelj i domovinu' – demokršćanske su vrijednosti kojih se drži Lana Obad. Na potpitanje novinarke: 'To što ste naveli su više kršćanske vrijednosti, a gdje su ove 'demo'? Što znači to demo u demokršćanskom?', Lana je odgovorila: 'Ne znam. Demo je valjda domovina.'

Zašto je glasala za EU? 'Zato što će hrvatski postati 23. ili 24, nisam sigurna, jezik u Uniji. Mislim da će nam biti bolje', otkrila je nova uzdanica zagrebačkog HDZ-a. Iako ne zna previše o zakonima i pravilima EU-a, članica je HDZ-ove Zajednice žena Katarina Zrinski. Na pitanje tko je bila Katarina Zrinski, Lana je rekla da je to bila jedna žena u povijesti. Istaknuta. No nije znala reći čime se ta žena bavila. Budući da se zalaže za prava žena i protiv nasilja nad djecom, novinarka ju je pitala može li navesti neke udruge koje se bave time. Međutim, Lana Obad je opet zakazala. Uspjela je nabrojiti samo udrugu B.a.b.e. i Ured pravobraniteljice za djecu.

No Lana se ne snalazi najbolje ni s političkim figurama. Tako je ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa proglasila ministrom vanjskih poslova, naknadno joj se upalila lampica da tu funkciju ipak obnaša jedna žena, Vesna Pusić, a za potpredsjednicu Vlade i ministricu socijalne politike i mladih Milanku Opačić rekla je da se bavi usvojenjima, ne zna čega je ministrica.

Ekipa 'Red Carpeta' otišla je do njezinog stranačkog šefa, pedijatra Drage Ćalete, kojega su zatekli na tenisu te ga upitali je li se šalio kad je rekao da će mu Lana Obad biti glasnogovornica. Definitivno se nije šalio. Još je istaknuo da želi promijeniti HDZ na bolje te vratiti mlade ljude u prve redove. 'Izborni stožer broji 15 ljudi, mi smo proširili to. Lana ima komunikaciju s medijima, ona nije profesionalac. Očekujemo da ona odradi dio posla što joj ga zadaju ljudi koji rade PR cijeloj kampanji i ona to zasad odrađuje sasvim korektno', rekao je Ćaleta.