Hrvatska UBOD PAUKA

'Crveni tepih Ostojiću ako napravi što i Milinović'

Župan šibensko-kninski i predsjednik šibenskog HDZ-a Goran Pauk održao je danas konferenciju za novinare u povodu kritika koje je ministar zdravlja Rajko Ostojić izrekao za lokalne medije na račun vodstva šibenske zdravstvene ustanove

Ako Milanovićeva vlada i aktualni ministar zdravlja ikada naprave za šibensku Opću bolnicu ono što je napravila vlada Jadranke Kosor i bivši ministar zdravstva Darko Milinović, sljedeći put kada dođu u Šibenik sam ću im prostrti crveni tepih, kazao je Pauk.

Na tvrdnje ministra Ostojića kako je šibenska bolnica 'blistav primjer zaduženosti među svim hrvatskim bolnicama', župan je odgovorio kako je šibenska bolnica svoje dugove sanirala, a kako su oni nastali u vrijeme koalicijske vlade.

U vrijeme spajanja šibenske s kninskom bolnicom, koje je 'isprovocirala' Račanova vlada, nastavio je Pauk, nije saniran dug od 70 milijuna kuna, iako je Vlada takvo obećanje dala. Budući da dugovanje nije bilo moguće sanirati iz redovnog poslovanja, a da ga nakon ponovnog razdvajanja spomenutih dviju zdravstvenih ustanova 2008. nije sanirala niti tadašnja HDZ-ova vlada, Županija je Općoj bolnici Šibenik izdala garanciju za kredit kojim je dug u cijelosti podmiren, naglasio je Pauk.

Ustvrdio je kako je tada počela nova era Opće bolnice Šibenik. Bolnici je, podsjetio je, godišnji limit bio podignut na 14,3 milijuna kuna, dok je kninska bolnica kao samostalna ustanova dobila limit od tri milijuna kuna godišnje, što je bitno više od 11,6 milijuna kuna, koliko su te dvije zdravstvene ustanove u obliku limita imale zajedno u vrijeme koalicijske vlade.

Također, podsjetio je Pauk, samo je tijekom 2011. iz državnog proračuna u šibensku bolnicu uloženo 14 milijuna kuna.

Tužno je, zaključio je Pauk, da ministar Ostojić informacije prikuplja iz nelegitimnih izvora. Tragično je da se govori o smjeni uprave Opće bolnice Šibenik, a da nitko za mišljenje nije pitao vlasnika bolnice, Županiju šibensko-kninsku.

Šibenski list objavio je prošlog tjedna tekst o šibenskoj bolnici u kojem se među ostalim navodi: 'Šibenska bolnica blistav je primjer zaduženosti među svim hrvatskim bolnicama. Proizvodi gubitke, jedina u Dalmaciji nema magnetsku rezonancu, a cijelo vrijeme na čelu je isti dugogodišnji ravnatelj. Da sam osnivač, zapitao bih se u kom to smjeru ide i kako se razvija struka. To je krvna slika šibenske bolnice. Ako pacijent ima tumor, treba ga odstraniti,' rekao je Ostojić, implicirajući odgovornost ravnatelja OB Šibenik Željka Burića i pasivnost župana Gorana Pauka. 'Nažalost, tijekom proteklih 10 godina pokazalo se da je sadašnje rukovodstvo upravljalo bolnicom bez vizije. Očito je to i u prvotnom spajanju šibenske i kninske bolnice, a zatim razdvajanju. Na osnovu ovih činjenica, župan Pauk trebao bi se zamisliti', zaključio je Ostojić'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još