ODGOVOR MINISTRU

'Primorac prebacuje odgovornost na upravu'

23.04.2009 u 14:33

Bionic
Reading

Predstavnici studentskog prosvjeda, koji već četvrti dan blokiraju nastavu na Filozofskom fakuletu u Zagrebu, izjavili su da ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac svojom današnjom izjavom prebacuje odgovornost na upravu fakulteta

ZAGREB - Ministar naš glas dosad nije smatrao dostojnim komentara, a sada, kada se napokon oglasio, nije u stanju razlikovati zahtjev za besplatnim obrazovanjem od ponude jednog od modela naplaćivanja obrazovanja, rekli su studenti na konferenciji za novinare.

Komentirajući Primorčevu izjavu da bi im prodekan trebao vratiti školarine, ustvrdili su da oni ne žele da im se vrate školarine, već da fakulteti ne dobivaju dovoljno od Ministarstva kako se školarine ne bi trebale plaćati.

Upitani hoće li se odazvati na poziv Rektorskog zbora da imenuju svoje predstavnike za sastanak, rekli su da im jest kranji cilj pokrenuti razgovore o sudjelovanju u stvaranju nove zakonske regulative plaćanja školarina, no i dalje neće imenovati predstavnike, već delegirati glasnogovornike, kako ne bi došlo personalizacije pokreta i diskreditacije studentskih zahtjeva. O tome hoće li pristati na razgovore, odlučivat će na današnjem plenumu.

Medijske napise o manipulaciji studentima od strane političkih stranaka nazvali su 'svjedočanstvom mizerije medija koji ne znaju misliti izvan okvira stranačkih podmetanja i podvala'.

Pozdravili su priključivanje studenata iz Rijeke, Zadra, Osijeka i Splita inicijativi, te pozivaju i ostala sveučilišta i fakulteta da im se pridruže, a građane da sudjeluju u alternativnom edukativnom programu kojeg ovih dana provode na Filozofskom fakultetu.