Hrvatska 'NE POSTOJI ŠTETNA RADNJA'

Pićan izgubio spor protiv Rockwoola

Općina Pićan danas je na Trgovačkom sudu u Pazinu izgubila spor protiv tvrtke Rockwool i odbijen je zahtjev općine za otklanjanje nedostataka ili obustavu proizvodnje tvornice kamene vune u Pićnu dok se ne smanji razina onečišćenja

'Budući da ne postoji štetna radnja, ne postoji niti šteta, pa ni isplata štete', kazao je sudac Damir Rabar prilikom izricanja presude.

Općina je tražila da se Rockwoolu naloži dovođenje emisija u razinu zakonskih, za ljudsko zdravlje neškodljivih razina. Za naknadu štete tražili su 15 milijuna kuna, što su namjeravali usmjeriti u izgradnju općinskog vodovoda.

Nakon današnje presude, načelnik Općine Pićan Ivan Franković bio je vidno nezadovoljan i nije htio komentirati presudu.

'Mi u Rockwoolu smo zadovoljni ovom presudom jer smo i do sada uvijek tvrdili da tvornica nema štetan utjecaj na ljude i okoliš a ova presuda to upravo potvrđuje', izjavila je za Hinu glasnogovornica Rockwoola Anđelka Toto Ormuž.

Tvornica, otkad je započela s probnim radom, pod stalnim je nadzorom inspekcijskih službi i prate se svi parametri vezani uz proizvodnju, utjecaj na ljude i okoliš, kazala je novinarima glasnogovornica Rockwoola.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još