'SKANDALOZAN ISTUP'

Grad Varaždin dobiva spor protiv Novogradnje?

26.03.2012 u 20:39

Bionic
Reading

Grad Varaždin dobio je spor koji je na varaždinskom Općinskom sudu vodio s građevinskom tvrtkom Novogradnja, ustvrdila je zamjenica varaždinskoga gradonačelnika Natalija Martinčević pred novinarima

Novogradnja je tužila Grad Varaždin zbog neplaćanja sanacije zgrade Tehnološkog parka Varaždin koji je stradao u požaru još 2006. godine. Tužba teška milijun kuna, kako je ustvrdila Martinčević, odbijena je u potpunosti jer Novogradnja nije imala nikakav dokument koji bi dokazivao izvedene radove.

'Nema ugovora, a nije proveden postupak javne nabave niti je bilo službenog nadzora', naglasila je zamjenica gradonačelnika.

Spor je pokrenut prošle godine kada se bivša gradska vlast htjela nagoditi s Novogradnjom koja je u vrijeme izbijanja požara na krovištu zgrade Tehnološkog parka bila angažirana na obnovi pročelja.

'Za požar koji je očito netko izazvao nikad nije nađen krivac i nije pokrenuta neka konkretnija istraga', upozorila je Martinčević.

Vrijednost sanacije krovišta, kako je dodala, bila je visoka, iako su u požaru stradale dvije prostorije veličine 35 kvadrata.

'Prvi radni dan na stolu me dočekala nagodba s Novogradnjom koju je potpisao tadašnji gradonačelnik Zlatko Horvat. U toj nagodbi vrijednost radova procijenjena je na 835.000 kuna s kamatama. Tako nešto bez detaljnije istrage nisam htjela potpisati', rekla je Martinčević.

Vrlo brzo Grad Varaždin je promijenio i odvjetnika u postupku koji je, kako je dodala, dobiven, iako je presuda nepravomoćna.

'Svakodnevno se iz ormara pojavi nekakav kostur i dnevno nalazimo takve priče. Rješavamo jedno po jedno', rekla je dogradonačelnica.

Novogradnja: Skandalozna Martinčević!

Skandalozno je da zamjenica gradonačelnika Natalija Martničević javno na konferencijama za novinare komentira tijek postupka koji ne samo da nije završen, već nema ni prvostupanjske presude, nego samo objave, upozorava punomoćnik Novogradnje te ističe da se radi o očiglednom pritisku Grada Varaždina na pravosuđe koje još nije donijelo pravorijek.

S obzirom da prilikom objave nije dano objašnjenje za odbijanje tužbe, punomoćnik Novogradnje bio je spreman tek ukazati da je više svjedoka, pa čak i punomoćnik Grada Varaždina priznao da su obavljeni radovi na zgradi Tehnološkog parka, a jedino je sporna njihova visina, tako da ga čude izjave da Grada Varaždin neće ništa platiti.