VATRENA STIHIJA

Požari haraju Dalmacijom, Istrom i Slavonijom

26.03.2012 u 20:12

Bionic
Reading

U požaru koji je buknuo na području Babinog Polja na otoku Mljetu gori šuma i razno raslinje na nepristupačnom terenu. Istodobno, gori u Sinju, Tučepima, kod Pazina i Bilja

Državna uprava za zaštitu i spašavanje dojavu o požaru zaprimila je od županijskog vatrogasnog centra Dubrovnik u 13,30 sati.

Na terenu su vatrogasci DVD-a Mljet, a poslan je i kanader koji je gasio požar do mraka.

Do sada je izgorjelo je oko 40 hektara. Obranjene su kuće i maslinici, javlja HRT.

Požar u skladištu tvornice namještaja u Sinju

U skladištu Tvornice namještaja 'Naprijed' u Sinju popodne je buknuo požar, a vatra je zahvatila dio skladišta u kojem je bila stolarska građa i vrlo vrijedan stroj.

Požar gasi 15-ak vatrogasaca.

Požar kod Pazina

Vatrogasno operativno središte DUZS-a zaprimilo je u 15:19 sati dojavu o izbijanju požara na lokaciji Katun Lindarski kod mjesta Jašići (Pazin). Opožarena površina je oko 50 hektara trave, niskog raslinja i mlade bjelogorične šume.

U gašenju sudjeluje ukupno 48 vatrogasaca i 18 vatrogasnih vozila iz JVP Pazin, Rovinj i Labin te DVD-i Pazin, Sutivanac, Gradišće i Žminj.

Na gašenje požara, uz zemaljske snage upućen je i 1 Air traktor.

Požar u Tučepima

Požar koji je izbio oko 12 sati blizu mjesta Gornje Tučepi ispod ceste Makarska-Vrgorac stavili su pod kontrolu vatrogasci iz DVD-a Tučepi i Makarska.

Požar, čiji je uzrok još nepoznat, izbio je u zapuštenom masliniku te se brzo proširio nošen burom.

Gorjelo i kod Bilja

Kod Bilja, na lijevoj obali Drave, jutros je ponovno planula vatra požar. Na istom mjestu gorjelo je u petak. Požar je lokaliziran, ali su i dalje tinjali panjevi i drveće.

Zapovjednik javne vatrogasne postrojbe Osijek Boris Banjan izvijestio je kako je današnji požar buknuo u šumi topole na površini promjera 1,5 kilometar. Od petka je na tom području izgorjelo oko 200 hektara niskog raslinja i drveća, od čega je oko 50 hektara šume.

Gori na minski sumnjivom području pa je gašenje otežano. Na terenu su i vatrogasci iz nekoliko dobrovoljnih vatrogasnih društava.