Hrvatska PRVI POTPREDSJEDNIK U AKCIJI

Čačić u Rusiji traži investitore u energetiku i brodogradnju

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić u pratnji pomoćnika ministra i suradnika boravi u dvodnevnom službenom gospodarskom posjetu Ruskoj Federaciji. Održat će nekoliko sastanaka s ministrima Vlade Ruske Federacije te s predstavnicima ruskih tvrtki iz područja energetike i brodogradnje

Čačić će se u Moskvi sastati s direktorima i predstavnicima ruskih tvrtki iz područja energetike i brodogradnje - OSK (Udruženje ruske brodograđevne industrije), Tehnopromexport, Lukoil, Ruskie Tehnologiji, kao i s predstavnicima hrvatskih tvrtki koje djeluju u Rusiji.

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Čačić sastat će sa Sergejom Šojguom, ministrom za izvanredne situacije Ruske Federacije i predsjednikom ruskog dijela Međuvladine hrvatsko-ruske komisije za trgovinsko-gospodarsku i znanstveno-tehničku suradnju. Tema razgovora bit će priprema održavanja VII. zasjedanja Međuvladine hrvatsko-ruske komisije za trgovinsko-gospodarsko i znanstveno-tehničku suradnju koja će se održati tijekom 2012. godine u Moskvi. Također će razgovarati o međudržavnoj suradnji na područjima energetike, brodogradnje, industrije, upozoravanja i uklanjanja posljedica izvanrednih situacija, a razmijenit će informacije o ostvarenoj robnoj razmjeni i međusobnim ulaganjima te aktualnom stanju međunarodnih ugovora, kaže se u priopćenju.

Čačić će se istoga dana sastati s ministrom energetike Ruske Federacije Sergejom Šmatkom te s predstavnicima tvrtki Gazprom, Zarubežnjeft i Lukoil. Razgovarat će o suradnji na području plina, nafte i elektroenergetike.

Tijekom boravka u Moskvi predviđen je i sastanak s predstavnicima hrvatske i ruske brodogradnje.

183980,184169,184076,183580
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još