NOVA UPRAVA - STARA NAVADA

Pet direktora u HAC-u zaposleno je mimo natječaja

24.03.2012 u 10:55

Bionic
Reading

Nova Uprava Hrvatskih autocesta, protivno antikorupcijskom programu Vlade, bez natječaja je imenovala pet direktora sektora tvrtke

Za sva ta mjesta trebali su biti raspisani interni ili javni natječaji, ali to nije učinjeno. Uz direktore sektora, bez natječaja su nedavno zaposleni i vozač predsjednika Uprave Dražena Guština te tajnica člana Uprave Narcisa Delsase.

Odlukom Uprave na mjesto direktora Sektora za pravne i opće poslove imenovan je Željko Struški, za direktora Sektora za građenje postavljen je Jože Ladila, Milan Stanković novi je direktor Sektora za održavanje, a Dijana Stipnišek direktorica je za financijske i ekonomske poslove.

Jučer je pak na sjednici Uprave na mjesto direktora Sektora za naplatu cestarine imenovan Zoran Klarić.Ladika, Struški i Klarić u HAC su došli izvana, a ostalo dvoje izabrani su iz kuće.

Zapošljavanje vozača i tajnice posebno je izazvalo negodovanje unutar HAC-a jer tvrtka ima više stotina vozača i smatra se da nije bilo potrebe za dodatno zapošljavanje, piše Jutarnji list

Isto tako nije jasno kako unutar tvrtke ne postoji osoba koja bi mogla obavljati dužnost tajnice člana Uprave. U odgovoru HAC-a na pitanje zašto su direktori sektora imenovani bez natječaja stoji; 'Uprava HAC-a imenovala je na pozicije direktora osobe za koje smatra da su sposobne ispuniti one zadatke koji će biti postavljeni pred njih. Za provedbu javnog natječaja potreban je duži vremenski period, što Uprava nije mogla riskirati zbog nesmetane realizacije projekata'.

No, valja podsjetiti da je na snazi optužnica protiv bivših direktora i članova Uprave jer su protuzakonito zaposlili petero ljudi u tvrtki. DORH ih tereti da su natječaje namještali te da su razmještanjem podobnih izravno krojili kadrovsku politiku tvrtke.