Hrvatska NE PRIZNAJE ZASLUGE VLADI

Kosor: Zahvaljujući HDZ-u rejting nije pao

  • Autor: tportal.hr
  • 22.3.2012 8:21:16
  • 21.3.2012 22:20:59

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor gostovala je u HRT-ovoj emisiji 'In medias res'. Glavne teme o kojima je govorila bile su skori unutarstranački izbori, ocjena aktualne vlasti, a sudski proces protiv HDZ-a nije htjela previše komentirati

Odbacila je glasine kako će odustati od kandidature za predsjednicu stranke na nagovor svojih suradnika. Na kritike da je HDZ previše zaokupljen vlastitim izborima dok zapostavlja svoju dužnost kao najjača oporbena stranka Kosor je rekla da rade ono što je potrebno.

'Zar trebamo žile rezati zbog kritika?' upitala je Kosor.

Povratak Ivića Pašalića u stranku za nju je pogreška te je zbog toga, objasnila je, skupština na kojoj je on primljen poništena. 'To je gotova priča', istaknula je.

Uvjerena je da bi bolje upravljala zemljom od aktualne vlasti, a rejting je održan prije svega, smatra, zbog završetka pregovora s EU 'što je zasluga HDZ-a'. Za proračun je rekla da stoji na staklenim nogama.

Gospodarska politika Kukuriku Vlade je loša, rekla je, a posebno se okomila na povećanje PDV-a.

Zastrašujućim je ocijenila povratak političara u nadzorne odbore te misli da se radi o potezima koji Hrvatsku bacaju unatrag.

'To je vraćanje kotača unatrag i ne mogu vjerovati da će se to napraviti. Zastrašujuća je najava da će ljude na HRT-u birati političari u Saboru', rekla je Kosor.

Slučaj Fimi media nije htjela komentirati naglasivši da se radi o procesu koji je u tijeku. Ipak, na pitanje smatra li da se Sanader svojim izjavama indirektno uključuje u unutarstranačku kampanju, odgovorila je da bivši predsjednik HDZ-a 'nije nezainteresiran za ono što se događa'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još