NADBISKUP PULJIĆ NOVINARKI

'Vi ste iz Bibinja? Zato si tako naporna!'

20.03.2012 u 19:47

Bionic
Reading

Zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić održao je u utorak tiskovnu konferenciju na kojoj se suočio s brojnim pitanjima vezanima uz slučaj bivšeg bibinjskog župnika don Nedjeljka Ivanova kojega se sumnjiči za pedofiliju

Osim što je hladno ustvrdio kako Crkva ne podliježe državnim zakonima, o čemu smo već izvijestili, nadbiskup je imao potrebu objasniti i novinarima kako da rade svoj posao jer, eto, korizma je i nije vrijeme za 'senzacije', javlja RTL.

'Vi ste domaća čeljad. Veliki dio grada i biskupije poštuje korizmu. Vjerujte da im ovo nije trebalo. Imajte u vidu i tu komponentu, da ovo pomalo remeti… Znam da je ovo novinarima interesantno. Treba novine prodati treba neka senzacija. Nije to fino, a pogotovo nije fino za žrtve koje su na taj način izložene', rekao je Puljić, dodajući kako se boji da će novinarski napisi blokirati druge žrtve koje bi htjele svjedočili.

Nakon toga se nadbiskup se kroz smijeh obratio jednoj novinarki: 'Vi ste iz Bibinja? Zato jesi tako naporna'.

Dopisnik Jutarnjeg lista iz Rima Inoslav Bešker je u razgovoru za RTL takvo nadbiskupovo obraćanje novinarki nazvao rasističkim.

Kako nadbiskup ismijava novinare i objašnjava zbog čega godinama nije nikome prijavio pedofiliju u Bibinju, pogledajte na stranicama RTL-a