Hrvatska NAKON VELIKOG POŽARA

Razriješena ravnateljica Kopačkog rita

Ravnateljica Javne ustanove Park prirode Kopački rit Biserka Vištica stavila je mandat na raspolaganje ministrici zaštite okoliša Mireli Holly, koja je to prihvatila i razrješila je dužnosti.

Biserka Vištica je navela da je razlog osobne prirode i mandat na raspologanje ministirici je dala 16. ožujka. U Ministarstvu zaštite okoliša danas su to potvrdili istaknuvši da je ministrica prihvatila ponuđeni mandat te da će se imenovati vršitelj dužnosti do raspisivanja natječaja i izbora novog ravnatelja u zakonskom roku.

Vištica će pismeno očitovanje ministrice o imenovanju vršitelja dužnosti Javne ustanove Park prirode Kopački rit dobiti uskoro, izvijestili su u Ministarstvu zaštite okoliša, prenosi Hina.

Veliki požar koji je sinoć ugašen u Kopačkom ritu na površini od oko 250 do 300 hektara prouzročio je velike štete za ekosustav rita, a posljedice će se utvrđivati danas i narednih dana.

Bez obzira na procjene, stvarna je šteta za ekosustav, te kompletni biljni i životinjski svijet, ogromna budući da se radi o staništima rijetkih ptica, životinja i biljaka.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još