IZBORI U KARLOVAČKOM OGRANKU

Produhovljeni Jelić: HDZ je najdemokratičnija stranka

17.03.2012 u 18:23

Bionic
Reading

Karlovačka gradska organizacija HDZ-a dobila je na današnjoj izbornoj skupštini novi Upravni i Nadzorni odbor, a za predsjednika je ponovno izabran dosadašnji predsjednik Damir Jelić, koji je bio i jedini kandidat, a na danas održanoj izbornoj skupštini dubrovačkog HDZ-a i Dubravka Šuica je ponovno izabrana za predsjednicu tog ogranka

Izabrani su i izaslanici za Opći sabor HDZ-a koji će se održati u svibnju, a u izvještaju o dosadašnjem radu - Jelić je izjavio kako on 'ne vidi demokratičniju stranku od HDZ-a, jer baš ona iz svojih temeljnih ogranaka crpi ideje i projekte'. Istaknuo je da je broj članova u četverogodišnjem razdoblju s 2.459 porastao na 3.317 , a učlanjenje novih članova je uspjeh dosadašnjeg karlovačkog vodstva.

Branko Vukelić, saborski zastupnik i član Predsjedništva HDZ-a se založio za obnovu suradnje s drugim strankama, 'jer HDZ nije otok, pa se treba vratiti na put suradnje s HSS-om i HSLS-om, Strankom umirovljenika, HSP-om, kao i s HSP-om dr. Ante Starčevića'.

Ne može Hrvatska imati samo ljevicu, njoj treba i desnica, a na toj desnici HDZ je najjača stranka i njen zadatak mora biti okupljanje desnice, jer samo tako zajedno možemo na sljedećim parlamentarnim izborima postići ono što svi želimo, vodeću poziciju u Hrvatskoj, kazao je Vukelić

Predsjednik karlovačke Mladeži HDZ-a Matija Perković kritizirao je rad gradskog ogranka i predsjednika Jelića, tvrdeći da nije bilo zajedništva, odnosno da nije bilo demokratičnosti u radu, te je pozvao izaslanike da iskoriste svoju moć i ne dozvole 'da se bira stalno između malog broja kandidata'.

Kazao je da u prošle četiri godine Damir Jelić ni jedan jedini put, pa ni danas, u svojem govoru nije zahvalio Mladeži HDZ-a na predanom radu, a da ih se unatrag dvije godine, nakon izgreda i sankcija dvojice ili tri pojedinaca, potpuno odrekao.

Šuica ponovno predsjednica dubrovačkog HDZ-a

Na danas održanoj izbornoj skupštini dubrovačkog HDZ-a Dubravka Šuica je ponovno izabrana za predsjednicu tog ogranka.

Od nazočnih 125 izaslanika ona je dobila 99 glasova, a njezin protukandidat Blaž Pezo 24 glasa.

Dubravka Šuica na čelu je dubrovačkog HDZ-a od 1998. godine, a u tom je vremenu dva puta obnašala dužnost dubrovačke gradonačelnice (2001. do 2009.).

Ovo je prvi put da su na izborima za čelnika dubrovačkog HDZ-a sudjelovala dva kandidata.

Kandidati Dubravke Šuice dobili su i sva mjesta u Gradskom odboru te na listama za izaslanike stranačke izborne skupštine Dubrovačko-neretvanske županije te za Opći sabor HDZ-a.

Šuica je istaknula da su i ovi izbori potvrdili duh zajedništva u HDZ-u, ali i demokraciju s obzirom na to da su se natjecala dva kandidata. Nitko se ne treba osjećati gubitnikom, poručila je predsjednica dubrovačkog Gradskog odbora HDZ-a nakon proglašenja rezultata izbora.