BRODOGRADILIŠTE U ZRAKU

Končar definitivno odustao od 3. maja

15.03.2012 u 19:56

Bionic
Reading

Danko Končar, čelni čovjek tvrtke Jadranska ulaganja, definitivno je odustao od preuzimanja riječkog brodogradilišta 3. maj

Končar je u Dnevniku HTV-a kazao kako je od ulaska u 3. maj odustao zbog tehničkih razloga, ali da njegova ponuda za Brodotrogir i Kraljevicu ostaju.

'Došli smo do zaključka da 3. maj za nas u ovom trenutku nije povoljna opcija. Ne vjerujem da će 3. maj ići u stečaj. Oni nisu nikom dužni, a neće u stečaj jer za to nema razloga; tako razmišljaju i u brodogradilištu.

Ponude za Kraljevicu i Brodotrogir ostaju i čak su dodatno osnažene. Ponudu za Brodotrogir predali smo prije dvije godine i nismo mijenjali ni za jedan zarez. Za Kraljevicu smo ponudu dodatno osnažili', kazao je Končar.

Upitan planira li na mjestu Brodotrogira podignuti marinu, kazao je kako je 'ona tamo predviđena'.

'U Kraljevicu, zajedno s našim njemačkim partnerom, predviđamo kratkoročno ulaganje od stotinu milijuna eura u off shore programe i otvaranje novih 1.700 radnih mjesta', istaknuo je Končar.

Predsjednica Radničkog vijeća Nada Jelinić Starčević kazala je kako uopće ne zna čija je ideja bila da se 3. maj privatizira i zašto se uopće išlo na tu varijantu.

'Končarovim odustajanjem ništa se neće promijeniti u 3. maju. Ne znam zbog čega se spominje stečaj, jer to je kao da zdravog čovjeka pitate kad mu je sprovod', zaključila je Jelinić Starčević.