Hrvatska I BI SVJETLO

Spaladium areni uključena struja

Splitskoj Spaladium areni danas je Elektrodalmacija uključila električnu energiju pošto joj je početkom ožujka isključena zbog neplaćenog računa za struju i blokiranog računa, doznaje se od direktora arene Srđana Žižaka

'Pronašli smo model za uključenje struje zbog sigurnosnih razloga jer - kad nema struje - ne radi elektronički sustav zaštite", rekao je Žižak i podsjetio da je prije nekoliko noći iz nje ukradeno željezo i stalci za kamere.

Po njegovim riječima, račun Spaladium arene i dalje će biti blokiran te je nužan žuran sastanak mjerodavnih kako bi se prevladale teškoće koje ju opterećuju.

"Danas sam uputio zahtjev splitskoj Gradskoj upravi, Konzorciju koji čine Konstruktor, IGH i Dalekovod te bankama koje su kreditirale izgradnju Spaladium arene, a na kojem bi se pokušalo pronaći rješenje za prevladavanje teškoća u vezi s tim sportskim objektom", rekao je Žižak, dodajući kako očekuje da bi se takav sastanak mogao organizirati idućeg tjedna.

Spaladium arenu izgradio je Konzorcij (Konstruktor, IGH i Dalekovod) za potrebe Svjetskoga rukometnog prvenstva koje je u Hrvatskoj održano 2009. godine, a na temelju ugovora o javno-privatnom vlasništvu između grada Splita, Vlade RH i tog Konzorcija.

Osim Spaladim arene, bila je planirana i gradnja poslovnog centra od čijih bi se prihoda financirao i sportski objekt, ali to se dosad nije ostvarilo.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još