Hrvatska EMBARGO NA FILM

Dubrovačka crkva: Nećemo 'Paradu' u našem Gradu!

Iako je srbijanski film 'Parada' redatelja Srđana Dragojevića u posljednjih mjesec dana izazvao neviđeno zanimanje među hrvatskom kinopublikom, Dubrovčani ga (još uvijek) nisu uspjeli vidjeti budući da je veto na njegovo prikazivanje stavila Dubrovačka biskupija

Nedvojbeno najprihvaćeniji film od publike iz cijele regije, koji je u Hrvatskoj do sada vidjelo 150.000 gledatelja i kojemu nije promakla ni nagrada s jednog od najvažnijih filmskih festivala u Europi i svijetu - Berlinalea, dobio je 'crveno svjetlo' za prikazivanje od Crkve u Dubrovniku, koji se diči statusom grada kulture, pišu Slobodna Dalmacija i Dubrovački vjesnik.

Naime, zbog renoviranja jedinoga gradskog zimskog kina, znakovita imena 'Sloboda', dubrovačka institucija u kulturi Kinematografi Dubrovnik 'gost' je u dvorani 'Visia', prostoru kojim gospodari Dubrovačka biskupija.

Kako se suradnja Kinematografa Dubrovnik s vlasnicima dvorane 'Visia' - tvrtkom 'Benfortuna' d.o.o. - zasniva na programskoj koncepciji koju 'amenuje' predstavnik Crkve, film 'Parada' nije prošao njihov minimum uvjeta da bude prikazan u dvorani Visia.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još