PROPAO KERUMOV NAUM

Plaže u Splitsko-dalmatinskoj županiji ostaju besplatne

13.03.2012 u 16:36

Bionic
Reading

Plaže u Splitsko–dalmatinskoj županiji (SDŽ) i dalje će biti dostupne svima, a ne samo onima koji bi ih koristili uz plaćenu ulaznicu ili gostima pojedinih ugostiteljsko turističkih objekata, odlučeno je na današnjoj sjednici SDŽ-a. Za prijedlog po kojem plaže ne bi bile dostupne svima bila je Hrvatska građanska stranka (HGS) Željka Keruma, ujedno i predlagač, dok su protiv bili HDZ i SDP

Zakonsko uporište za ovakav prijedlog HGS je pronašao u Uredbi o postupku davanja koncesije na pomorskom dobru koja se primjenjuje u nekim županijama u kojima je dopušteno zatvaranje pojedinih dijelova za javnost i naplaćivanje ulaza.

Mirko Klarić iz HDZ-a je naglasio da takvo nešto ne dolazi u obzir, ni za hotel ni za naplaćivanje, jer bi tada lokalno stanovništvo tu moglo ući samo kao bijelo osoblje.

S njim se složio i Veljan Radojković iz SDP-a. On tvrdi da u bi slučaju te mogućnosti lokalni politički moćnici ili tajkuni sasvim sigurno putem svojih veza ili kapitala prigrabili najbolje dijelove obale.

'Tada bi 95 posto stanovnika i turista bilo osuđeno na kupanje na preostalim sikama kao najobičniji najamni radnici. Ne treba niti pomišljati o mogućnosti da neko zagradi plažu' naglasio je Radojković

Njegova stranačka kolegica Andrea Vrgoč je dodala da je ovo prvi put da se slaže s kolegama iz HDZ-a. Prijedlog je podnio Kerumov vijećnik Stjepan Kolovrat.