BURA OTEŽAVA GAŠENJE

Požar kod Piska širi se prema magistrali

13.03.2012 u 11:13

Bionic
Reading

Požar na brdu iznad Piska kod Omiša zahvatio je oko 25 hektara površine. U njegovu gašenju sudjeluje 30 vatrogasaca i jedan kanader. Vatrena stihija širi se prema Jadranskoj magistrali i naselju Marušićima

Zapovjednik omiškoga vatrogasnog područja Ivan Kuvačić za Hinu je rekao da nije isključeno da tijekom dana u Pisku bude zatvorena za promet i Jadranska magistrala, ako joj se vatrena stihija i dim približe. Problem je što povremeno puše bura, a povremeno s mora tramontana, što razbuktava vatru i mijenja joj pravac kretanja. To otežava posao vatrogascima, objašnjava Kuvačić.

Lokaliziran je požar koji je sinoć oko 19 sati buknuo u Gornjoj Podstrani kod Splita. Nakon sat i pol 25 vatrogasaca uspjelo je  lokalizirati ga, a izgorjelo je više od hektara niskog raslinja.

Veliki požar pokraj Rupotina iznad Solina u kojem je izgorjelo 110 hektara borove šume te maslinika i niskog raslinja lokaliziran je oko ponoći. Tridesetak vatrogasaca s devet vozila dežuralo je cijelu noć u Rupotinama sanirajući rubne dijelove područja, a otvorenog plamena, unatoč buri koja je puhala, nije bilo.

Inače, u okolici Splita jučer je buknulo nekoliko požara, no svi su pod nadzorom.