BANDO LOPOVSKA

Sutra Facebook prosvjedi diljem Hrvatske

04.12.2008 u 16:31

Bionic
Reading

Skupina osnovana na društvenim stranicama Facebook sutra u 18 sati u Zagrebu i još nekoliko gradova organizira prosvjedne skupove pod nazivom 'Stegnite vi svoj remen bando lopovska'

ZAGREB- Iako su se u popodnevnim satima počele pojavljivati informacije kako je najavljivani sutrašnji prosvjed otkazan zbog 'loših vremenskih uvjeta i nedostatka broja redara', organizatori kažu kako se radi o dezinformaciji.

U obavijesti medijima objavljenom na Facebookovim stranicama te skupine, organizatori tvrde da je prosvjed isključivo građanska inicijativa i da se ograđuju od pokušaja politizacije skupa i povezivanja s bilo kojom političkom strankom.

Građane pozivaju da na 'mirnom' i 'uljudnom' skupu iskoriste ustavno pravo na slobodu govora i javnog okupljanja kako bi zajedno rekli političarima 'izabrani ste da radite za dobrobit svih nas, da nam sutrašnjica bude bolja od današnjice'.

Na prosvjedima u Zagrebu, Splitu, Zadru, Rijeci, Puli, Osijeku i Požegi bit će priređeni glazbeni nastupi, održani govori i pročitani zahtjevi Hrvatskom saboru koje je, kako tvrde, na Facebooku podržalo više od 60.000 građana, rekao je Hini Jakša Matovinović.

Među 20-ak zahtjeva su i oni za revizijom privatizacije, oštrim suočavanjem s mafijom i organiziranim kriminalom, smanjenjem cijena osnovnih potrepština, oporezivanjem luksuza, manjim porezima na hranu i otkrivanjem afera bez zataškavanja.