NIŠTA OD REFERENDUMA

Bilač: Jurjević i Kerum rugaju se Splitu

12.03.2012 u 12:32

Bionic
Reading

Nakon puna tri sata rasprave na splitskom Gradskom vijeću, prijedlog SDP-a i HNS-a o raspisivanju referenduma za smjenu gradonačelnika Keruma očekivano nije usvojen. Troje HDZ-ovaca nije se pojavilo, a da su došli, predsjednica Vijeća Nevenka Bečić vjerojatno ne bi dozvolila raspravu o prijedlogu jer tvrdi da nije u skladu sa Zakonom o referendumu. Ovako, ipak se glasovalo, pa se u idućih šest mjeseci više ne može raspravljati o ovoj temi. Kerum će ipak izdržati do kraja mandata

'Niste dokazali da je gradonačelnik napravio štetu za proračun veću od 500 tisuća kuna', upozorila je Bečić Jurjevića, no on je svejedno inzistirao na glasovanju da bi se pokazalo da, eto, SDP nije taj koji u tajnosti drži ljestve Kerumu.

Da je usvojen prijedlog Sanje Bilač o raspuštanju Gradskog vijeća, on bi sasvim sigurno ipak prošao, pa bi Splićani izašli na izbore barem za gradski parlament. Bilač, koju je gradonačelnik brutalno izvrijeđao na početku sjednice dobacivanjem 'Đava te odnija tako ludu?' i 'Koja te okotila tako ludu?', oglasila se i još jednom optužila SDP za igrokaz:

'Potvrda da je riječ o igrokazu u režiji SDP-a jest i činjenica da nisu podržali prijedlog dopune dnevnog reda koji sam zatražila. Ovo je još jedna farsa kojom se SDP na čelu s Marinom Jurjevićem i Kerumom rugaju Splitu. Ako SDP zaista želi smijeniti Keruma, njihov aktualni ministar Arsen Bauk može riješiti to vrlo jednostavno. Zato je HDZ napustio sjednicu jer ne želimo sudjelovati u ovoj farsi. Prijedlog koji sam pokušala dati o smjeni Nevenke Bečić uz prijedlog koji je najavljivao SDP o smjeni Željka Keruma trebali su biti usvojeni kao dopuna dnevnom redu. Kako SDP nije htio podržati dopunu dnevnog reda, zaštitio je Keruma i Nevenku Bečić. Na taj način osigurali su ostanak aktualne gradske vlasti do kraja mandata', smatra Bilač.